La Diputació aporta 600.000 euros per fer el Laboratori d'Habilitats Clíniques

El conveni inclou que la Universitat de Girona cedeixi un espai al Campus de la Salut per ubicar-hi les dependències de DipSalut

ACN / Redacció
30 de març del 2011
Un moment de la signatura del conveni, aquest dimecres a la Diputació de Girona
Un moment de la signatura del conveni, aquest dimecres a la Diputació de Girona | Miquel Millan / Diputació de Girona
Un moment de la signatura del conveni, aquest dimecres a la Diputació de Girona Foto: Miquel Millan / Diputació de Girona

La Diputació de Girona, a través de l'Organisme de Salut Pública Dipsalut, i la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona han subscrit aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'objectiu de fomentar i consolidar els estudis de Medicina. Per una banda, la Diputació subvencionarà amb 600.000 euros la construcció del futur Laboratori d'Habilitats Clíniques en Ciències de la Salut i, per altra banda, la universitat cedirà un espai dins el futur Campus de Ciències de la Salut -amb una concessió a 75 anys- perquè la Diputació pugui establir-hi les dependències del Dipsalut o ubicar-hi els serveis que cregui convenients.

El conveni estableix que l'espai cedit tindrà com a mínim 650 metres quadrats de superfície útil. Aquesta superfície útil quedarà distribuïda, com a màxim, en dues plantes i la més petita tindrà almenys 200 m².

A l'acte de signatura del conveni han assistit el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, el president de Dipsalut, Josep Marigó, i el degà de la Facultat de Medicina de la UdG, Ramon Brugada.

Durant l'acte, Vilert ha destacat que el conveni és una mostra més de la "bona relació" entre la Diputació i la UdG. Per al president de la Diputació el conveni contribueix a consolidar la Facultat de Medicina "com a un centre de formació continuada de referència".

Per la seva banda, la rectora Anna Maria Geli ha agraït la col·laboració "constant i decidida" de la Diputació i s'ha mostrat satisfeta amb l'acord que, segons ha dit, "ajudarà a consolidar la voluntat de la UdG de ser competitius en formació mèdica i sanitària".

El Laboratori d'Habilitats Clíniques en Ciències de la Salut s'utilitzarà per formar estudiants de grau, però també beneficiarà els estudiants de postgrau, els professionals i els especialistes de les comarques i hi ha la voluntat que esdevingui un recurs important per a la formació permanent en l'àmbit de la Salut.