La CUP i Reagrupament, junts a les municipals de Girona

Segons un preacord militants de Reagrupament s'integrarien a la llista de la CUP

Redacció
25 de febrer del 2011
Manifestació de la CUP
Manifestació de la CUP | Miquel Serrabassa
Reagrupament donarà suport a la CUP de Girona. Foto: Miquel Serrabassa

Reagrupament Independentista i la CUP han arribat a un preacord per participar conjuntament a les pròximes eleccions municipals a la ciutat Girona.

Dijous l'assemblea de Reagrupament va ratificar per gairebé un 70% dels vots donar suport al pacte. L'assemblea de la CUP ha de fer-ho aquest dissabte. En els propers dies s’ha d’acabar de definir l'acord.

El cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular de Girona, Jordi Navarro, ha dit a Nació Digital que no es tracta de fer una coalició, sinó que Reagrupament donaria suport a la candidatura de la CUP que integraria algunes persones del col·lectiu liderat per Joan Carretero a la seva llista. Segons Navarro Reagrupament comparteix amb la CUP una voluntat de “regeneració democràtica” al municipi i ha respost a la crida de la CUP “a integrar diverses sensibilitats veinals, d'esquerres i independentistes”.

Reagrupament i la CUP de Girona ja havien participat conjuntament en diverses accions i es van manifestar conjuntament l'últim 11 de setembre.

Comunicat de Reagrupament

La Comissió executiva de Reagrupament Gironès ha fet un comunicat on explica que després d' arribar a la conclusió “que la candidatura unitària era impossible de fer i que un pacte a tres bandes era també pràcticament irrealitzable” han optat pel pacte “que ens sembla que defensa un model de ciutat i d’ajuntament més compatible amb els nostres principis d’independència, regeneració  democràtica i treball”. Segons el comunicat l'acord “prioritza, per sobre de les quotes polítiques i d’un acord estrictament de caràcter electoral, un projecte municipal bo per a la ciutat”.

De fet, Reagrupament va trencar les negociacions amb ERC per concórrer junts a les eleccions municipals ja que consideraven “inacceptable” la darrera oferta dels republicans, que els cedia el tercer lloc a la llista i alhora imposava quin havia de ser el candidat.