La CUP reclama la presència de les entitats a les carpes de la Devesa

Defensa que si es manté un model únicament empresarial cal prioritzar els criteris ètics i socials de les empreses.

per Redacció, 23 de febrer de 2011 a les 15:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Comunicat de la CUP de Girona
 


La CUP de Girona reclama que les entitats ciutadanes puguin participar de la gestió de les carpes d'estiu a la Devesa

La candidatura exigeix que si es mantiné un model únicament empresarial, es prioritzin les empreses amb uns criteris de funcionament ètics i socials

L'Ajuntament de Girona és a punt de prorrogar la cessió de les carpes que cada estiu s'instal·len al Parc de la Devesa de Girona. Per aquesta raó, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) creu necessari que l'equip de govern faci una aposta per convertir el principal espai lúdic nocturn de la ciutat a l'estiu en un lloc on les entitats de la ciutat hi tinguin un paper a jugar. Des de la formació s'aposta per cedir una de les actuals tres carpes a les entitats de la ciutat i que, a través de la regidoria corresponent, es dissenyi una proposta perquè aquesta vela es pugui repartir entre les interessades. Jordi Navarro, portaveu de la CUP, ha explicat que "les entitats tindran una font més d'ingressos, i a més podran participar activament en el disseny d'un dels espais més importants de la ciutat durant l'estiu".

De forma alternativa, la CUP considera que si es continués apostant per un model empresarial de carpes, l'Ajuntament haurà de prioritzar la cessió de les carpes a aquelles empreses que demostrin responsabilitat social i comunitària. En aquests termes, des de l'organització indrependentista es considera que el consistori hauria d'apostar en les seves concessions per empreses cooperatives o que fomentin l'economia local i socialment responsable.

La CUP va presentar dotze al·legacions al Pla d'Usos i Gestió de la Devesa de la Devesa aprovat a finals de l'any passat. D'entre les al·legacions, s'hi demanava que les entitats de la ciutat fossin tingudes en compte a l'hora de gestionar i explotar les Carpes

 

Arxivat a:
Política, devesa, cup
Participació