Esquerra vol la gratuïtat de l'AP7 de Maçanet a Girona Sud

Al·lega que les obres de desdoblament de la N2 estan paralitzades

Redacció
22 de febrer del 2011
El tercer carril en sentit sud, obert.
El tercer carril en sentit sud, obert. | Anna Camps / ACN

Comunicat Esquerra

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una Proposició no de Llei sobre la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-7 des de Maçanet de la Selva fins a Girona Sud, perquè es debati a la Comissió de Foment.

Les obres de desdoblament de la carretera Nacional A2 entre Tordera i fins la frontera francesa estan totalment parades des de fa més de 2 anys a causa dels problemes econòmics de les empreses constructores, per errors en projectes i per decisions preses pel Ministeri de Foment. L’estat actual de la via és lamentable i en el tram en què es realitzaven les obres avui paralitzades, és molt perillós i els accidents són molt freqüents.

El desdoblament d’aquesta carretera és una de les demandes més reiterades des de les comarques gironines i una urgència vital pel seu desenvolupament econòmic. Tot i així, és la infraestructura que ha sofert més retards i incompliments i alhora, per acabar d’agreujar la situació, la total paralització de les obres dels trams que falten executar.

La falta d’una via ràpida i gratuïta de comunicació viària ha creat un greu perjudici a les comarques gironines, els seus residents i la seva economia.

Per aquests motius, es presenta la següent proposició no de llei:

S’insta al Govern Espanyol a establir, en un termini no superior a tres mesos, la gratuïtat del peatge de l’autopista AP7 entre els accessos de Maçanet de la Selva i la frontera amb França mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la N2, amb l’objectiu d’evitar problemes de circulació i millorar la seguretat en aquesta via, així com facilitar el desenvolupament de les comarques gironines.