Esquerra vol la gratuïtat de l'AP7 de Maçanet a Girona Sud

Al·lega que les obres de desdoblament de la N2 estan paralitzades

per Redacció , 22 de febrer de 2011 a les 14:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Comunicat Esquerra


El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una Proposició no de Llei sobre la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-7 des de Maçanet de la Selva fins a Girona Sud, perquè es debati a la Comissió de Foment.

Les obres de desdoblament de la carretera Nacional A2 entre Tordera i fins la frontera francesa estan totalment parades des de fa més de 2 anys a causa dels problemes econòmics de les empreses constructores, per errors en projectes i per decisions preses pel Ministeri de Foment. L’estat actual de la via és lamentable i en el tram en què es realitzaven les obres avui paralitzades, és molt perillós i els accidents són molt freqüents.

El desdoblament d’aquesta carretera és una de les demandes més reiterades des de les comarques gironines i una urgència vital pel seu desenvolupament econòmic. Tot i així, és la infraestructura que ha sofert més retards i incompliments i alhora, per acabar d’agreujar la situació, la total paralització de les obres dels trams que falten executar.

La falta d’una via ràpida i gratuïta de comunicació viària ha creat un greu perjudici a les comarques gironines, els seus residents i la seva economia.

Per aquests motius, es presenta la següent proposició no de llei:

S’insta al Govern Espanyol a establir, en un termini no superior a tres mesos, la gratuïtat del peatge de l’autopista AP7 entre els accessos de Maçanet de la Selva i la frontera amb França mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la N2, amb l’objectiu d’evitar problemes de circulació i millorar la seguretat en aquesta via, així com facilitar el desenvolupament de les comarques gironines. 

 

Arxivat a:
Política, ap7, esquerra
Participació