Iolanda Pineda repetirà candidatura a l'alcaldia de Salt

Durant l'Assamblea local de dimecres va obtenir el 100% dels vots emesos.

Redacció
31 de desembre del 2011
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, en la compareixença a l'ajuntament.
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, en la compareixença a l'ajuntament. | Anna Camps / ACN

Iolanda Pineda repetirà com a candidata del PSC a l’alcaldia de Salt. L'Assemblea local de Salt va decidir en vot secret i amb el 100% de vots emesos favorables que Iolanda Pineda fos la candidata socialista per reeditar l'alcaldia de Salt, en l’Assemblea Extraordinària de l’agrupació del PSC de Salt que va tenir lloc dimecres.

L' alcaldessa va fer una valoració de l' actual mandat durant el qual s’han dut a terme 9 de les 10 propostes de govern que es van proposar en campanya electoral. Entre les quals, la creació de serveis integrals per a la gent gran, amb la posada en funcionament del centre de recursos i l’increment de serveis de teleassistència que han passat de 13 a més de 200; la comissaria de la policia local que actualment es troba en construcció; la implantació de la figura dels agents cívic; o el pla de suport a les comunitats de veïns, que permet el servei de mediació i la creació del programa de deutes comunitaris per donar-los assessorament jurídic i acompanyament.

Alhora, Iolanda Pineda va explicar les raons que l’han fet decidir tornar-se a presentar. En aquest sentit, va afirmar que en aquests quatre anys ha pogut plantejar els grans projectes que transformaran Salt i que es podran executar i visualitzar en els propers anys. La seva intervenció es va centrar en les propostes de futur per Salt. Pineda les va agrupar en tres grans eixos: educació de prestigi i qualitat, regeneració urbana del sector centre i convertir Salt en pol d'atracció productiu a nivell econòmic i cultural.

En relació al projecte de regeneració urbana del sector centre va afirmar que "aquest projecte ha de servir perquè la ciutat respiri, i per capgirar aquesta espiral de degradació. Quan transformem les velles característiques dels habitatges de Salt, a mig i llarg termini, també incidirem en la composició demogràfica d’alguns barris del nostre municipi. Això es tradueix en noves oportunitats”.

Al final de l’assemblea, Iolanda Pineda va reconèixer que el moment més difícil d’aquests anys de mandat fou pels fets de febrer passat. Malgrat tot, Pineda va afirmar que encara que el camí de les solucions sigui llarg, difícil i complex, com fou aquell moment, Salt se’n sortirà, actuant sempre des del realisme, la valentia i la convicció i apostant fermament per la convivència, el civisme, l’ordre i la seguretat.

En aquest moment, Pineda va reafirmar el seu compromís amb Salt i amb la seva gent. Segons Pineda: “Vull destinar la meva força, ganes i il·lusió al meu poble, a Salt. Des de la proximitat és quan sento que puc millorar la qualitat de vida dels saltencs i saltenques. Tot el meu treball anirà dirigit a fer-ho possible.”