Ramaders, agricultors i pagesos gironins presenten una candidatura al Parlament

Pagesos per la Dignitat Rural Catalana vol lluitar per un sector «més digne» i defensar «l'orgull» de la vida de poble

ACN / Redacció
08 de novembre del 2010
Pagesos per la Dignitat Rural Catalana pretén aixecar l'orgull del sector.
Pagesos per la Dignitat Rural Catalana pretén aixecar l'orgull del sector. | Mireia Recasens / ACN
Pagesos per la Dignitat Rural Catalana pretén aixecar l'orgull del sector. Foto: Mireia Recasens / ACN

Un grup de ramaders, agricultors i pagesos de les comarques de Girona han presentat una candidatura per les properes eleccions al Parlament del 28 de novembre. Pagesos per la Dignitat Rural Catalana pretén 'donar veu' a un sector que està maltractat, tal com ha apuntat el cap de llista del partit, Jack Massachs. Tot i que necessiten prop de 14.000 vots per tenir un escó al Parlament, i a les comarques gironines només hi ha 5.000 pagesos, Massachs no veu 'impossible' aconseguir-ho tenint en compte 'l'alta abstenció' que hi haurà. Aquest dissabte han donat el tret de sortida a la campanya electoral, i es donaran a conèixer a partir de les xarxes socials i visitant els diversos mercats de la demarcació.

Pagesos per la Dignitat Rural Catalana. Amb aquest nom un grup de ramaders, agricultors i pagesos es presenten als propers comicis catalans del 28 de novembre amb un clar objectiu: aixecar l'orgull i la dignitat del sector. Així ho ha explicat el cap de llista del nou partit, Jack Massachs, que ha apuntat que el sector està 'maltractat' i per això volen tenir veu al Parlament de Catalunya. Tot i que necessiten prop de 14.000 vots per tenir un escó a la cambra catalana, i a les comarques gironines només hi ha 5.000 pagesos, Massachs no veu 'impossible' aconseguir-ho, tenint en compte l'alta abstenció i el desencís que molts ciutadans tenen amb la política actual.

'No pretenem robar vots a ningú', ha remarcat Massachs, i ha recalcat que Pagesos per la Dignitat Rural Catalana ha de buscar els seus vots i rescatar aquells votants que no tenen clar a quin partit dipositar la seva confiança. Massachs ha destacat que si poden 'aixecar l'orgull' i la 'dignitat' del sector ja es veuran 'recompensats'.

1,7% de la població catalana

Massachs ha recordat que amb la creació d'aquest partit volen donar veu a l,7% de la població catalana que es dedica al sector ramader i de l'agricultura, i que en moltes ocasions queda 'marginat'. Per això, segons ha explicat el cap de llista del nou partit, volen lluitar perquè el sector tingui representació als diferents ajuntaments amb activitat agrària. A més, entre les moltes reivindicacions, també hi ha la de demanar a la conselleria d'Educació la necessitat de crear una nova assignatura a les escoles de pagesia i el món rural. Massachs també ha recalcat que entre les polítiques del partit destaca la de demanar que el conseller d'Agricultura sigui pagès o una persona relacionada amb el món rural.

Aposta per les xarxes socials

El cap de llista de Pagesos per la Dignitat Rural Catalana ha destacat són conscients que hauran d'anar a buscar els vots ja sigui a les diferents poblacions, als mercats, i des del seu punt de vista, com que és difícil arribat a tothom utilitzaran les xarxes socials per arribar a tots els sectors, com també els joves.

Amb l'acte d'aquest dissabte, on el partit ha repartit pamflets informatius al Mercat del Lleó de Girona i ha presentat la seva candidatura, es dona el tret de sortida a la pre-campanya electoral. Pel proper dissabte 13 de novembre preveuen dur a terme un acte més multitudinari on es torni a presentar la candidatura als comicis catalans del poper 28 de novembre.