Bescanó acull dues jornades dedicades als bolets

La primera, aquest diumenge, amb una exposició on el ciureny en serà el protagonista.

ACN / Redacció
19 d'octubre del 2010
Al Mercat del Bolet va reunir un centenar de quilos de bolets.
Al Mercat del Bolet va reunir un centenar de quilos de bolets. | Eixmèdia

El diumenge dia 24 d'octubre el Grup Boletaire Bescanoní ha organitzat la ja tradicional exposició de bolets que preten donar a conèixer bolets autòctons i altres productes de la temporada.

De 12 del migdia a 7 de tarda, la Sala Polivalent acollirà aquesta popular exposició, que enguany arriba a la vintena edició. En la mostra podrem trobar més d'un centenar de bolets. A més, podreu participar en el Concurs “Endevina quin bolet és” en que el guanyador s'emportarà un obsequi. Per acabar d'arrodonir la jornada podrem degustar pernil i vi.

Per poder du a terme aquesta exposició, el dissabte 23, els col·laboradors portaran els bolets que s'exposaran a l'endemà, aquests bolets els aporten la mateixa associació i veïns del municipi de forma desinteressada.

El ciureny, el protanista

Aquest any, la comissió organitzadora vol potenciar el boletus aereus, el ciureny, també anomenat siurol, siureny o sureny; un comestible excel·lent de color marró i de carn blanca que es troba majoritàriament en alzines, suros i castanyers. Aquest bolet és molt apreciat sobretot per assecar-lo o per fer conserves.

Per a poder donar a conéixer aquest bolet compten un any més amb el micòleg Josep Girbal i d'un recull bibliogràfic per poder reconéixer-los sense problemes.

Degustació de Bolets

El Grup Boletaire Bescanoní, també organitza una mostra gastronòmica, on més de cinquanta receptes culinàries a base de bolets cuinats de forma tradicional però, també plats innovadors, que faran gaudir als visitants i ben segur tindran ganes de repetir.

Aquesta mostra culinària serà el dia 7 de novembre, al migdia, a la mateixa Sala Polivalent. El preu serà de 5 €, per les quatre degustacions i una copa de cava i vi. Tothom qui vugui podrà portar un plat cuinat una hora abans de la degustació, cal destacar que aquesta aportació va a càrrec tant de particulars com de restaurants del municipi.

Qui vulgui participar aportant algun plat cuinat ho pot fer fins a les 11 del matí a la Sala Polivalent.