Aprovat el PUOSC 2011, amb més de 34MEUR d'inversió a la demarcació

La dotació permetrà a ajuntaments i entitats locals finançar 204 actuacions, per contribuir a reactivar l’obra pública

Redacció
19 d'octubre del 2010

El Govern ha aprovat el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2011 que suposarà una inversió per als municipis de les comarques gironines de 34.309.822 milions d’euros.

Del total d’inversió, el Departament de Governació i Administracions Públiques hi aporta 28.727.116 milions d’euros, a través dels diversos programes (general atenció a petits municipis i equilibri territorial. La resta d’inversió prové del Departament de Cultura a través del programa de Biblioteques, valorat amb 950.000 euros i de la Diputació de Girona, amb una aportació de 4.632.532 euros.

Aquesta dotació permetrà finançar 204 actuacions als ajuntaments i entitats locals i contribuirà a reactivar l’obra pública. El PUOSC subvencionarà obres que, en conjunt suposaran una inversió en obra pública de 92.129.377 milions d’euros. La majoria d’aquestes obres es concreten en urbanitzacions, pavimentació, conservació de via pública, abastament d’aigua i en equipaments municipals culturals, esportius o docents.

A les comarques de Girona, el PUOSC preveu l’execució de 57 a l’Alt Empordà, 37 al Baix Empordà, 24 a La Garrotxa, 21 al Gironès, 18 al Pla de l’Estany, 21 a la Selva i 25 al Ripollès.

Entre les obres finançades, la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, destaca el Nou centre Cívic al Poble Nou de Figueres, l’arranjament i soterrament de serveis a Vilanova de la Muga, l’ampliació i reforma de l’ajuntament de Palafrugell, la instal·lació de serveis
a la Vall de Bianya, el centre de serveis Parc de l’Estació a Llambilles, la rehabilitació del casal d’avis de Serinyà, el soterrament de contenidors a Sant Pau de Segúries, o la construcció de la biblioteca i arxiu municipal de Sils. Amb tot, des de la direcció dels Serveis Territorials del Departament a Girona, es destaca la importància de totes i cadascuna de les obres, sigui quina sigui la seva dimensió pressupostària, a efectes de millora de les condicions de vida als municipis.

Més de 5.000 actuacions en cinc anys

El PUOSC aprovat enguany forma part d’un pla quinquennal de 2008 a 2012, que preveu atorgar en total més de 814 milions d’euros als municipis catalans.

La partida aprovada pel DGAP en aquest quinquenni ha augmentat en un 43% respecte l’anterior pla 2004-2007. Aquesta inversió finançarà al voltant de 5.000 actuacions municipals en aquests 5 anys, fet que significa una mitjana de 5 actuacions per municipi. Aquest pla és actualment un dels instruments més eficaços que té el Govern per donar suport al món local, especialment als municipis petits i mitjans.