La Cursa popular del Carrer Nou torna a la Devesa

Se celebrarà el diumenge 24 d’octubre

Redacció
27 de setembre del 2010
576_1285615951cursa
576_1285615951cursa


Amb l’objectiu de recuperar el passeig de la Devesa per a la pràctica de l’esport, l’agrupació Girona Centre Eix Comercial ha incorporat aquest tram al nou recorregut del circuït de la cursa del Carrer Nou, que aquest any se celebrarà el diumenge 24 d’octubre. Aquesta és una de les novetats presentades avui en roda de premsa per l’associació de comerciants, acompanyada pels representants de part de les institucions gironines que hi donen suport: l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona, entre d’altres organitzacions i patrocinadors privats. 
 
El circuït de la 32ena edició de la cursa del Carrer Nou, que es manté en 10 km., serà: Av. Jaume I (entre C. Sèquia i C. Sant Francesc), Av. de Ramon Folch, C. Berenguer Carnicer, Pg. de Canalejas, rotonda del Pont de Pedret –accés en direcció Pont de la Barca (en direcció contrària), vial perimetral de la Devesa i Auditori Palau de Congressos (gir de 180º),  vial de la Devesa en direcció el tir olímpic, passeig de la Sardana, Pl. de la Devesa,  Pg. de la Devesa, Rotonda de Caterina Albert, C. Caterina Albert, Pl. Prudenci i Bertrana, Pl. Miquel de Palol, C. Francesc Mestre Civil, C. de Santa Eugènia (per carril esquerres segons el sentit de la marxa i en direcció contrària), Pl. Marquès de Camps, Av. de Jaume I; segons pas per línia de sortida, Av. de Ramon Folch, C. Berenguer Carnicer, Pg. de Canalejas, Pl. Independència, C. Santa Clara, Pont de Pedra,  Pda. del Pont de Pedra, Pl. del Vi, C. Ciutadans, Pl. de l’Oli, C. Cort Reial, Ballesteries, C. Calderers, Pl. de St. Feliu, C. Barca, C. Bellaire, Pda. del Rei Martí, Pl. de la Catedral, Pda. de la Catedral, Pl. dels Lledoners, C. Alemanys, Pl. de Sant Domènec, C. Ferreter i Mora, Pg. de Fora Muralla, Pda. de les Pedreres, Pl. del General Marvà, Pl. de Catalunya (donen la volta a tota la plaça), Pg. del General Mendoza, C. Rutlla, C. Creu (gir a la dreta en direcció contrària), C. Migdia, C. Bisbe Lorençana, Joan Maragall, Pl. de Catalunya, Rambla Verdaguer, Pont de Pedra, C. Nou amb C. Cristòfol Gròber.  
 
L’organització també ha ampliat l’horari de sortida de la cursa infantil, oberta a nens i nenes de 6 a 14 anys, amb l’objectiu de facilitar l’acompanyament de la mainada. De 8 a 9 del matí es farà l’entrega dels dorsals i xips, per als inscrits per internet, i les sortides es faran a les 9.30 hores amb un recorregut d’aproximadament de 500 metres (sortida de l’Av. Jaume I cantonada amb el carrer Sèquia, Av. Jaume I, carrer de la Sèquia, Perill, Santa Clara i carrer nou); a les 9.45 hores, amb un recorregut d’aproximadament 600 metres (sortida de l’Av. Jaume I cantonada amb el carrer Sèquia Av. Jaume I, C. de la Sèquia, C. Obra, C. Santa Clara, Carrer nou) i la tercera sortida serà a  les 10.00 hores, amb un recorregut de 1600 metres que s’inicia igualment a Jaume I cantonada amb el carrer Sèquia i passa per Av. Jaume I, Av. Ramon Folch, C. Berenguer Carnicer, Passeig de Canalejas, Plaça de la Independència, C. Santa Clara, Carrer Nou)
 
 
Destaca també el nou emplaçament de l’entrega de premis, que serà a la plaça Josep Pla de Girona, amb l’objectiu de convertir el final de la prova en un acte festiu obert a la ciutadania. S’hi ubicaran activitats per a la mainada, entre d’altres serveis que la comissió organitzadora acabarà d’ultimar aquests propers dies. 
 
Inscripcions i preus
 
Les inscripcions es poden fer per internet fins el divendres 22 d’octubre a través de www.gironacentre.org o a l’estand de l’organització que estarà ubicat al carrer Nou els dies: divendres 15 d’octubre de 17.00 a 20.00 hores, dissabte 16 d’octubre de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores; del dilluns 18 d’octubre fins al dijous 21 d’octubre, de 17.00 a 20.00 hores i del divendres 22 d’octubre al dissabte 23 d’octubre, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Les inscripcions fetes el dia de la cursa no tindran xip i, per tant, no entraran dins la classificació. No obstant, tindran dret a bossa-obsequi. 
 
El preu de la cursa, que manté el caràcter ecològic i respectuós amb el medi ambient, és per als adults de 10 euros (fins al dissabte 23 d’octubre) i de 15 euros fins al mateix dia de la cursa (les inscripcions estaran obertes en funció de les places disponibles). En el cas del nens, és de 5 euros fins el dissabte 23 d’octubre i de 8 euros fins el mateix 24 d’octubre. 
Aquest any, com a novetat, la inscripció inclou una assegurança.
 
Trofeus i premis
 
TROFEUS PRIMERS CLASSIFICATS (Classificats absoluts, classificades absolutes) 
1r classificat: Xec regal de 120€ i Trofeu
2n classificat: Xec regal de 90€ i Trofeu
3r classificat: Xec regal de 60€ i Trofeu
4t classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
5è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
6è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
7è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
8è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
9è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
10è classificat: Xec regal de 30€ i Trofeu
Tots els xecs es poden bescanviar a les botigues de l’associació Girona Centre Eix Comercial
TROFEUS HONORÍFICS 
Participant més gran (masculí i femení) 
Participant més petit (masculí i femení) 
TROFEU ESPECIAL ANTONI JULIOL 
Al primer classificat de més de 65 anys 
TROFEU ESPECIAL PER DISCAPACITATS
CARRERA D'EMPRESA 
Premis als 3 primers equips masculins i femenins 
 
Tots els participants es podran baixar del web www.gironacentre.org una foto de la seva participació.