Tornen a jutjar el cuiner Pere Mià per no tenir assegurat el seu cunyat al negoci

La Seguretat Social li reclama més de 21.000 euros

ACN / Redacció
24 de setembre del 2010
El cuiner abans d'entrar al judici, aquest mat
El cuiner abans d'entrar al judici, aquest mat | Tania Tapia / ACN
El cuiner abans d'entrar al judici, aquest mat Foto: Tania Tapia / ACN

El cuiner Pere Mià, del restaurant Can Mià de Palol de Revardit (Pla de l'Estany), ha estat jutjat per tercera vegada en cinc anys aquest divendres als Jutjats de Girona. El cas arrenca al 2005 quan una inspecció de treball el denuncia per no tenir assegurat la parella de la seva germana, Joan Sala, que estava donat d'alta en règim d'autònoms. La sanció per aquest fet és de 350 euros però, darrer d'això, se li reclamen més de 21.000 euros per liquidar actes dels darrers quatre anys a la Seguretat Social. Durant la vista, el suposat cunyat de Mià ha negat mantenir una relació de parella amb la seva germana i ha dit que treballava des de fa molts anys al restaurant sense assegurar.

El TSJC ha invalidat dues sentències anteriors del cas i ha obligat a repetir el judici per considerar que la defensa no havia pogut aportar totes les proves. L'advocada de Mià, Mercè Campeny, ha defensat que, pel fet de ser parella de fet d'un familiar del negoci, tenir Joan Sala en règim d'autònoms és legal.

Per altra banda però, Joan Sala ha negat ser la parella de la germana de Mià i ha dit que feia 25 anys que treballava 'més hores del compte' al restaurant. Sala ha negat viure sota el mateix sostre que el cuiner i la germana.