CiU denuncia l'augment del mosquit tigre a Girona

Parla d'«inoperància» de l'Ajuntament per no haver pres cap mesura tot i la reproducció, des del mes de juliol, d'aquesta espècie.

Redacció
01 de setembre del 2010
576_1273760748moskito_c06
576_1273760748moskito_c06
Comunicat de CiU
LA INOPERÀNCIA DE L’AJUNTAMENT DE GIRONA PROVOCA QUE EL MOSQUIT TIGRE S’ESTIGUI REPRODUINT DE FA SETMANES
 
El mosquit tigre s’està estenent a la ciutat Girona almenys des de mitjan de juliol, i fins a la data d’avui l’Ajuntament no ha pres cap mesura, ni ha activat cap protocol i s’ha dedicat a negar els informes que sostenen l’evidència que també han comprovat molts ciutadans. L’alarma la va donar el treball elaborat per un estudiant de batxillerat de Girona, Jordi Batllori, ben assessorat pel servei de control de mosquits –amb una experiència de 30 anys--, que va detectar l’existència de larves en llocs de la ciutat idonis per a la seva reproducció. Com que les trampes col·locades per l’equip de Govern de la ciutat continuen sense donar resultats positius, la versió oficial manté que a Girona no hi ha mosquit tigre.
 
El grup municipal de CiU a l’Ajuntament lamenta que el mosquit tigre s’estigui estenent per la ciutat en els llocs de fàcil reproducció gràcies a la inoperància i a la passivitat de l’equip de Govern.
 
Les anàlisis científiques realitzades sobre les mostres aportades pel treball de recerca de l’estudiant gironí no ofereixen cap dubte, ni és possible que es confongui amb cap altra espècie. L’Ajuntament té una informació al respecte des del 21 de juliol, però malgrat això i malgrat la publicació a diversos mitjans de comunicació de les conclusions del treball de recerca, continua negant la presència d’aquest mosquit al nostre terme municipal.
 
Exigim a l’alcaldessa que activi urgentment el protocol per eradicar o almenys reduir la presència del mosquit tigre a la nostra ciutat, i que doni explicacions a la ciutadania de les raons per les quals el seu govern municipal s’ha negat a atacar fins ara el problema. Els riscos per a la salut pública hi són, el mosquit tigre és vector de propagació d’una vintena de malalties, i la ciutat de Girona és un hàbitat idoni perquè s’hi estengui si no es prenen les mesures adequades, que fins ara no s’han adoptat. Demanem a l’alcaldessa que no minimitzi els riscos, que no continuï amb els braços plegats i prengui les mesures urgents que hauria d’haver pres des de mitjans de juliol, i reiterem l’exigència d’explicacions als ciutadans.
 
Alhora, aprofitem per agrair al ciutadà Jordi Batllori la seva feina i la seva responsabilitat.