Girona, única demarcació on augmenten els autònoms

A tot Catalunya, el nombre d'autònoms s'ha reduït en 3.216, malgrat l'augment de 559 persones a Girona.

ACN / Redacció
30 d'agost del 2010

El primer semestre s'han donat d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) 38.784 persones, cosa que suposa un increment de 5.648 persones en relació amb el mateix període del 2009, segons les dades facilitades per Federació d'Autònoms (ATA). Tot i l'increment d'autònoms, aquest augment no ha pogut neutralitzar el nombre de baixes que s'han registrat també a Catalunya, que per aquest mateix període va sumar 47.648. D'aquesta manera, el cens d'empresaris autònoms a Catalunya s'ha reduït de 3.216 persones durant aquests primers sis mesos d'aquest any. La caiguda d'autònoms es registra a totes les demarcacions catalanes menys a Girona, on el nombre d'emprenedors augmenta de 559 persones.

En el conjunt de l'estat espanyol, el primer semestre s'ha tancat amb la baixa de 14.045 persones en el règim d'autònoms.
El president de la federació espanyola que agrupa les associacions de treballadors autònoms, Lorenzo Amor, ha valorat les xifres com la confirmació de la tendència iniciada el primer trimestre d'aquest any. Una tendència que consolida l'augment de les altes de negocis emprenedors i un descens del nombre de les baixes.

Tot i això, Amor ha advertit que el nombre de les altes encara no aconsegueix 'compensar' l'elevat nombre de baixes. El president d'aquesta associació d'autònoms ha afirmat que caldrà esperar a veure el comportament d'aquest col·lectiu els pròxims mesos per confirmar si es recupera la tendència de fa dos anys, quan el nombre de les altes superava a les baixes registrades, i es constatava mes rere mes la recuperació del teixit productiu.

Demarcacions

Per demarcacions catalanes, el nombre de treballadors autònoms es redueix a Barcelona de 2.806 empresaris, a Lleida la disminució és de 860 emprenedors i a Tarragona la contracció és de 109. A Girona el cens d'empresaris aquest primer semestre s'ha incrementat de 559 emprenedors.