Nou pas en a la remodelació de la Casa Masó per convertir-la en museu

El BOE publica l'adjudicació de les obres per restaurar la façana posterior i la remodelació i condicionament de la planta baixa, on va néixer l'arquitecte gironí.

per ACN / Redacció , 19 de juliol de 2010 a les 18:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La casa Masó es troba al carrer Ballesteries de Girona. Foto: Tania Tapia / ACN

L'actuació té un pressupost de 259.282,34 euros i ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Guardiola que preveu començar les obres a finals d'estiu. El termini d'execució és de sis mesos. Les previsions de l'ajuntament és poder obrir les portes del què serà el setè museu de la ciutat a principis del 2011. El museu acollirà sales d'exposicions temporals a la planta baixa i, més tard, es restauraran el primer i segon pis perquè el visitant vegi com vivia l'arquitecte gironí.

La Casa Masó, situada al carrer Ballesteries de Girona, és on va néixer i viure durant més de 30 anys l'arquitecte gironí. Ara, l'Estat –a través del ministeri de l'Habitatge- ha autoritzat l'adjudicació de les obres per arreglar la façana posterior de la casa, que dóna al riu Onyar, i també remodelar i condicionar la planta baixa de l'habitatge, on fins ara hi vivien familiars de Masó als quals se'ls ha condicionat la tercera planta perquè hi continuïn vivint.

A finals de juliol està prevista una reunió tècnica entre l'Ajuntament de Girona, l'empresa adjudicatària i el ministeri per tal d'avaluar les obres que es faran a la casa i, segons fonts de l'ajuntament, les obres començarien a finals d'estiu amb la voluntat d'obrir portes a principis del 2011.

Fins ara, intervencions prèvies han permès arreglar la teulada de la casa, instal·lar-hi un ascensor i també condicionar la darrera planta perquè hi visquin els inquilins. Ara, amb la nova fase, es podrà arreglar la façana posterior -la principal ja està restaurada- i adequar la planta baixa que haurà d'acollir la recepció i la sala d'exposicions temporals.

A principis del 2011 està previst que es pugui visitar ja la planta baixa i quedarà encara pendent el projecte de museïtzació de l'espai que ha de permetre fer visitable la primera i la segona planta de l'habitatge. La restauració d'aquests espais permetrà mostrar la que va ser residència familiar de l'arquitecte Rafael Masó tal com era quan ell l'habitava, amb tots els detalls dels gustos d'una família de la cultivada burgesia catalana de l'època.

Les sales d'exposició permanent de la fundació s'ubicaran a la part noble de l'edifici i permetran mostrar l'interior de la casa natal de Rafael Masó, que va ser el domicili de l'arquitecte noucentista durant més de trenta anys. Entre d'altres, s'hi exposaran pintures de la col·lecció Masó entre les quals s'hi troben noms destacats com els de Modest Urgell, Laureà Barrau, Iu Pascual o Joan Brull.

 

Arxivat a:
Municipis
Participació