Noa i Dorantes uneixen de punta a punta el Mediterrani des de Cap Roig

ACN / Redacció
12 de juliol del 2010
Noa i Dorantes durant l'actuació conjunta.
Noa i Dorantes durant l'actuació conjunta. | Marina López / ACN
Noa i Dorantes durant l'actuació conjunta. Foto: Marina López / ACN

La cantant israeliana Noa i el virtuós pianista sevillà David Dorantes han unit talents per enllaçar la música de punta i punta del Mediterrani al Festival Jardins de Cap Roig. Un concert amb una primera part on Noa ha desplegat la seva veu i les seves dots de percussionista per després donar pas a Dorantes que des del piano ha fet desfilar el flamenc per l'escenari de Calella de Palafrugell. El moment més esperat de la nit ha estat quan finalment Noa i Dorantes han pujat plegats a l'escenari des d'on la cantant israeliana ha flirtejat amb el flamenc, del qual s'autoproclama admiradora.

Com una declaració d'intencions i sense deixar de cantar, Noa ha començat el concert desitjant bona nit al públic en català, castellà, anglès, italià i hebreu. Una manera de recordar que una de les seves fonts d'inspiració és el Mediterrani, aquest mar que ella i Dorantes han resseguit al llarg de la nit i han fet viatjar al públic des d'Israel fins a Cap Roig passant per Itàlia o Andalusia.

Una recerca de 'l'harmonia' que demostra que encara que hi hagi quilòmetres pel mig i el mar separi cultures, tots els països del Mediterrani tenen característiques comunes i, sobretot, sons comuns. Per això, Noa ha inclòs en el seu repertori dues cançons que vénen Nàpols, a Itàlia, com són Santa Lucia i Alla Fiera, que s'han sumat als cants en anglès d'Again and Again o Child of Man.

Després Dorantes ha desplegat el seu flamenc des del piano i acompanyat de guitarra, baix i percussió. El fandango i la 'buleria' no han faltat a la cita que ha començat, com no podia ser d'altra manera, amb un espectacular solo al piano que ha seduït el públic de Cap Roig.

Now forget amb la veu seductora de Noa i les arrels flamenques de Dorantes ha estat el tema que ha obert la seva actuació conjunta. Ha deixat pas a un emotiu Di di ana que recorda la història d'una dona que es passa la vida esperant el seu amor que va anar a la guerra i mai més va tornar. En definitiva, Noa i Dorantes han fet un pas més per a la fusió de sons apostant per la mescla de música d'arrel israeliana i el flamenc.