Porta Ferrada afronta una nova edició malgrat perdre un 30% del pressupost

Tot i les adversitats el festival podrà mantenir la seva línia artística i presentar un cartell amb figures internacionals com Patty Smith, Pat Metheney, Estrella Morente, o Kris Kristofferson.

ACN / Redacció
22 de juny del 2010
Albert Mallol, director del festival, i Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols
Albert Mallol, director del festival, i Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols | Andrés Aznar / ACN
Albert Mallol, director del festival, i Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols Foto: Andrés Aznar / ACN

Les forçades mesures d'austeritat que ha hagut d'aplicar l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) han condicionat la programació del Festival Internacional de la Porta Ferrada. Segons han explicat els organitzadors, el pressupost s'ha vist reduït en 400.000 euros, és a dir un terç de la partida amb la que va comptar l'any passat. També han caigut alguns dels patrocinadors principals del certamen. Aquesta circumstància econòmica ha obligat a fer retallades importants a la programació d'enguany però malgrat les adversitats el festival podrà mantenir la seva línia artística i presentar un cartell amb figures internacionals com Patty Smith, Pat Metheney, Estrella Morente, o Kris Kristofferson.

Les convulses circumstàncies econòmiques han condicionat la programació de la 48a edició del festival. A banda de les retallades en el pressupost, la pèrdua de patrocinadors, entre els quals hi ha una important caixa d'estalvis sumida en un procés de fusió, ha suposat que caiguessin de la programació l'homenatge a Lluís Llach o l'espectacle de Dario Fo.

Malgrat aquestes adversitats i gràcies a la voluntat d'alguns músics, el festival conserva la seva línia artística i podrà portar figures internacionals representatives de diferents estils musicals. En són bons exemples, Joaquín Sabina, Chucho Valdes o el Soweto Gospel Choir.

Segons el nou alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, la continuació del festival esta assegurada i s'espera poder arribar al 50è aniversari. Motas ha assegurat que 'és un festival històric' i que l'aposta per fer un certamen de 'qualitat', adaptat, això sí, 'als temps que corren', 'és ferma'.