L'incendi a Serra de Daró ha afectat 4,2 ha de vegetació agrícola

L'han extingit cap a les 12 del migdia. A Rupià un altre foc ha cremat 2.400 m² més.

ACN / Redacció
21 de juny del 2010
El foc a Serra de Daró ha cremat 4,2 hectàrees de camps de cereals.
El foc a Serra de Daró ha cremat 4,2 hectàrees de camps de cereals. | Anna Camps / ACN
El foc a Serra de Daró ha cremat 4,2 hectàrees de camps de cereals. Foto: Anna Camps / ACN

Els Bombers de la Generalitat han extingit cap a les dotze del migdia l'incendi que aquest dilluns ha cremat un camp de cereals de Serra de Daró (Baix Empordà). Segons han explicat diversos testimonis tot apunta que el foc, que ha començat cap a un quart de dotze i ha cremat 4,2 ha, s'ha originat quan un tractor que segava userda ha tocat un tub de ferro d'un regadiu, i això ha fet saltar espurnes. El tractorista ha intentat sufocar-les, però de seguida les flames han atrapat el seu vehicle i l'han calcinat gairebé del tot. D'altra banda, quasi a la mateixa hora s'ha produït un incendi al poble veí de Rupià (Baix Empordà), que en aquest cas ha cremat 2.400 metres quadrats de vegetació agrícola.

Pel que fa a l'incendi a Serra de Daró, ha obligat a tallar la GI-644 des d'un quart de dotze del migdia fins cap a les dotze. D'altra banda, s'hi han desplaçat deu dotacions terrestres i dos helicòpters, que han donat el foc per extingit cap a les dotze. En aquest sentit, la part més seca del camp, que ha cremat del tot, estava rodejada per vegetació verda i de difícil combustió. Pel que fa al conductor del tractor, veí de Fontanilles (Baix Empordà), no ha patit danys personals en l'incendi, tot i que sí la pèrdua del vehicle.

Quant al foc de Rupià, ha començat cap a tres quarts d'onze del matí i les quatre dotacions que s'hi han desplaçat se n'han retirat al voltant d'un quart de dues del migdia. En aquest cas l'incendi s'ha originat en un marge, a l'altura del quilòmetre 1 de la GI-642, i ha cremat 2.400 metres quadrats de vegetació agrícola, segons han informat els Bombers.