Acord a Jocavi per l'ERO que afecta 33 treballadors

Al final, l'expedient afectarà 24 empleats.

ACN / Redacció
15 de juny del 2010
Una cinquantena de treballadors de Jocavi d'Arbúcies s'han concentrat aquest migdia a les portes de la fàbrica per reclamar que es retiri l'ERO
Una cinquantena de treballadors de Jocavi d'Arbúcies s'han concentrat aquest migdia a les portes de la fàbrica per reclamar que es retiri l'ERO | Irene Pujolar

La tèxtil d'Arbúcies (Selva) Jocavi i el comitè d'empresa han arribat a un acord per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). Així, l'empresa ha reduït el nombre d'empleats afectats per l'expedient, que inicialment era de 33 i al final serà de 24. D'aquests, 13 seran indemnitzats i a la resta se'ls ha ofert un pla de prejubilació individual. També ha millorat les compensacions que oferia inicialment, de manera que si la proposta econòmica inicial era de 20 dies d'indemnització per any amb el màxim de 12 mensualitats, l'empresa les ha elevat fins a 30 dies d'indemnització per any amb un màxim de 23 mensualitats.

Aquesta proposta ha estat acceptada per l'assemblea de treballadors, que li ha donat suport amb el 86,81% de vots favorables; 6,59%, en blanc i 6,59%, en contra. Per tant, empresa i Comitè presentaran la documentació al Departament de Treball perquè dicti una resolució sobre aquest ERO.

El comitè d'empresa ha apuntat que lamenta la pèrdua de llocs de treball i confia que, amb aquesta mesura, Jocavi aconsegueixi la viabilitat econòmica necessària per un futur estable, tant de l'empresa com de la resta de treballadors.

Jocavi va presentar al maig l'ERO per acomiadar un terç de la plantilla, formada per 94 treballadors. La direcció de la tèxtil ja va entregar aleshores la documentació de l'expedient –que preveia fer fora 33 empleats- als Serveis Territorials de Treball de Girona. I un cop registrat l'ERO, s'obria un període de consultes d'un mes per intentar que les parts arribessin a un acord per les indemnitzacions que percebran els afectats.

L'empresa, que té la seva seu al carrer Verdaguer d'Arbúcies, té més de cent anys d'història i als anys 70 va ser pionera en la introducció dels pantalons texans al mercat espanyol.