Alumnes de primària de Salt escriuen un llibre de contes

L'escriptora Anna Manso ha supervisat el projecte «El secret dels colors»

per Redacció, 12 de juny de 2010 a les 17:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Més de 100 alumnes de quart de primària de Salt ha escrit conjuntament un llibre de contes. L’escriptora Anna Manso ha supervisat el projecte i aquest matí s’ha presentat el llibre ‘El secret dels colors’.

La presentació del llibre és el final de la iniciativa que, des de principis de curs, els alumnes de 4rt de primària de les escoles El Gegant del Rec, El Pla, La Farga, Mas Masó, Silvestre Santaló, Veïnat, Mare de Déu del Roser, Pompeu Fabra i Vilagran han portat a terme.

El projecte, gestionat i coordinat per la Biblioteca Pública de Salt i els Serveis Educatius del Gironès, tenia com a objectiu impulsar un treball conjunt entre els centres educatius de Salt, aprofitant les noves tecnologies, i despertar el gust per la lectura i l’escriptura.

Després de llegir i fer activitats al voltant de la lectura, els alumnes han escrit el llibre de contes ‘El secret dels colors’, acompanyats dels seus tutors i amb la guia de l’escriptora barcelonina Anna Manso. L’escriptura del llibre s’ha fet a 270 mans, les dels alumnes de 4rt, els seus tutors i l’escriptora i, per portar-la a terme, s’ha utilitzat un bloc d’internet creat expressament per a l’ocasió.

L’escriptora Anna Manso va ser l’encarregada d’iniciar el relat. A continuació, una classe de 4rt primària, continuava. Manso tornava a escriure per enllaçar el text i així successivament per totes les classes de 4rt de primària.
Aquest matí, per tancar l’activitat, s’ha presentat el llibre en un acte en què hi han participat els alumnes, els seus tutors i Anna Manso. La clausura, que s’ha celebrat a la Factoria Cultural Coma – Cros, ha permès també un debat entre els alumnes i l’escriptora.

Anna Manso (Barcelona, 1969) és escriptora i guionista i ha publicat diversos llibres de literatura infantil i juvenil. Entre altres guardons, l’any 2008 va rebre el Premi Gran Angular Català en la categoria de literatura juvenil.


 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació