Els funcionaris cridats a dir «no» a la «tisorada»

Els funcionaris i els treballadors del conjunt del sector públic estan cridats a la vaga per aquest dimarts, dia 8 de juny. A Girona, es farà una manifestació a les 12h davant la subdelegació del Govern central, i l'afectació es notarà també al transport públic.

Redacció
07 de juny del 2010
576_1275659871vaga1
576_1275659871vaga1
La vaga pot afectar tots els serveis públics del país. Foto: Arnau Urgell

Els funcionaris i els treballadors del conjunt del sector públic estan cridats a la vaga per aquest dimarts, dia 8 de juny. La convocatòria unitària dels sindicats CCOO, UGT, USOC, IAC, STAJ, USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT esdevé el primer gran pols contra les retallades previstes pels governs Zapatero i Montilla.

Aquest dimarts a les 12h, els sindicats han convocat una manifestació a l'avinguda 22 de juny, davant la subdelegació del Govern.

Afectacions al transport públic a Girona

En motiu de la vaga convocada el dia 8 de juny, el servei d’autobús urbà es veurà afectat entre les 12 i les 14:30 hores aproximadament.
 
Les parades de plaça Catalunya i el Pg General Mendoza (mercat), quedaran anul·lades.
 
·        La línia 1 anirà per l’Avinguda Jaume I direcció al c. Migdia. Les parades anul·lades seran la de plaça Catalunya (sota l’edifici del Bolet) i la parada de Passeig General Mendoza (Mercat).
 
·        La línia 6 anirà per l’Avinguda Jaume I direcció Vila-Roja i direcció Sarrià. Les parades anul·lades seran la de plaça Catalunya (sota l’edifici del Bolet),  la parada de Passeig General Mendoza (Mercat) i la parada del c. Sant Francesc.
 
·        La línia 7 anirà per l’Avinguda Jaume I direcció Torre Gironella. Les parades anul·lades seran la de l’avinguda Jaume I davant la seu de la Generalitat i la de la plaça Catalunya (sota l’edifici del Bolet).
 
·        La línia 11 anirà per l’Avinguda Jaume I direcció el CAP Güell, les parades anul·lades seran la de la plaça Catalunya (sota l’edifici del Bolet), i les de tot el Barri Vell i Pedret.
 
Les línies 1,2,5,6,7 i 11 es veuran afectades pel recorregut de la manifestació i poden patir alguns retards.

Treball dicta els serveis mínims

Més enllà del possible seguiment, el Departament de Treball ha dictat els serveis mínims. Es preveu un funcionament normal a les urgències i a l'atenció dels malalts ingressats als hospitals mentre que la plantilla mínima als altres centres mèdics oscil•larà entre el 25 i el 50%. A les residències de gent gran es preveu el funcionament d'un dia festiu.

A les escoles hi haurà un mínim d'una persona de l'equip directiu i d'un auxiliar administratiu. A més, en els centres d'ensenyament infantil i de primària caldrà un professor per cada quatre grups així com el 25% de la plantilla de les llars d'infants.

Ni als trens ni als aeroports s’han fixat serveis mínims perquè en aquests llocs no hi haurà vaga. El decret del govern de Zapatero no va afectar les empreses de capital estatal, com AENA o Renfe. Les empreses que depenen de la Generalitat, en canvi, sí que estan afectades i estan cridades a la vaga, ja que el govern català va fer la seva pròpia interpretació del decret.

- Serveis mínims complets