Quatre festivals de cinema de terror promouen el gènere en català

Terror Arreu de Catalunya (TAC), impulsat per quatre festivals, un d'ells de Lloret.

ACN / Redacció
01 de juny del 2010
Els impulsors del TAC: Òscar Coma (Lloret de Mar), David Jordan (Cardedeu), Roger Sàbat (Molins de Rei) i Toni Benages (Sant Adrià de Besòs).
Els impulsors del TAC: Òscar Coma (Lloret de Mar), David Jordan (Cardedeu), Roger Sàbat (Molins de Rei) i Toni Benages (Sant Adrià de Besòs). | Jordi Pujolar / ACN
Els impulsors del TAC: Òscar Coma (Lloret de Mar), David Jordan (Cardedeu), Roger Sàbat (Molins de Rei) i Toni Benages (Sant Adrià de Besòs). Foto: Jordi Pujolar / ACN

Terror Arreu de Catalunya (TAC). Aquest és el nom d'una nova associació de festivals de cinema de terror que té per objectiu promocionar el gènere i la seva producció en llengua catalana. La iniciativa l'impulsen quatre festivals modestos que se celebren anualment a Lloret de Mar (Selva), Cardedeu (Vallès Oriental), Molins de Rei (Baix Llobregat) i Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Entre totes les projeccions que es facin en aquests festivals, el TAC premiarà cada any el millor curtmetratge de terror en català. L'associació d'aquests petits festivals ha arribat a un acord amb el festival de terror més important del país, el de Sitges, per poder donar-se a conèixer durant la seva pròxima edició.

El TAC és el nou aixopluc de les iniciatives culturals, relacionades amb el gènere del terror, que se celebrin a Catalunya. De moment hi formen part quatre festivals de cinema amb l'objectiu de promocionar el gènere i d'incentivar la producció en català a través d'un premi de curtmetratges. Els fundadors del TAC, però, obren les seves portes a altres festivals i a altres disciplines, com el teatre o el còmic de terror.

A través d'aquesta nova plataforma, els festivals locals que se celebren arreu de Catalunya pretenen dignificar el gènere del terror, compartir experiències, millorar la seva difusió i intercanviar espectadors. Tot i que treballaran conjuntament, cada festival continuarà elaborant la seva programació i mantindrà les seves dinàmiques.

Qui més canvis notarà serà el 'Cardoterror' de Cardedeu. Dels quatre és el menys habituat al curtmetratge i és per això que s'ha triat la localitat vallesana per projectar els cinc finalistes del premi TAC al millor curtmetratge de terror en català, així com per fer el lliurament al guanyador. El premi serà en forma de trofeu. Els impulsors del TAC lamenten que la crisi econòmica no faci possible un premi econòmic.