Sánchez-Camacho critica que el decret del Govern afectarà per «partida doble» els catalans

Ho ha fet a Girona, aquest dissabte, en l'acte de presentació d'Enric Millo com a cal de llista del PPC a la demarcació.

ACN / Redacció
30 de maig del 2010
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el cap de llista del PPC a les comarques gironines, Enric Millo.
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el cap de llista del PPC a les comarques gironines, Enric Millo. | Mireia Recasens / ACN
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el cap de llista del PPC a les comarques gironines, Enric Millo. Foto: Mireia Recasens / ACN

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha criticat aquest dissabte a Girona que el decret del Govern afectarà per 'partida doble' els catalans. Segons ha dit, Montilla està fent el 'mateix' que Zapatero: 'fer pagar als ciutadans més dèbils els errors de la política econòmica del govern espanyol'. Per aquest motiu, Sánchez-Camacho proposa que s'abaixin els impostos i que se suprimeixen les despeses 'innecessàries' del Govern, com quatre de les conselleries, informes 'inútils', cotxes oficials i alts càrrecs, entre altres. D'altra banda, la líder del PPC ha acusat Convergència i Unió de ser 'corresponsable' de la política del president Zapatero i també de tenir interessos 'partidistes'.

Sánchez-Camacho ha carregat contra les mesures aprovades pel Govern aquest dissabte. Segons la presidenta dels populars catalans, Catalunya patirà 'doblement' les conseqüències de les mesures antidèficit del govern espanyol i de la Generalitat.

La líder del PPC ha remarcat que el que hauria de fer Montilla –és a dir la proposta del seu partit– és abaixar impostos i suprimir les despeses 'innecessàries' del Govern, com per exemple suprimir quatre de les conselleries –que, segons diu, s'estalviarien 1.500 milions d'euros–, cotxes oficials, subvencions, informes 'inútils' o alts càrrecs, entre altres. Segons explica, Montilla està fent 'tot el contrari' amb una retallada social 'gran', una retallada als concerts educatius i sanitaris i amb una pujada d'impostos, de l'IRPF i de l'impost de transmissions patrimonials.

A més, Sánchez-Camacho ha afegit que el president de la Generalitat està fent el 'mateix' que Zapatero, és a dir, 'fer pagar als ciutadans més dèbils els errors de la política econòmica del govern espanyol'. També ha destacat que Montilla no ha fet 'cap retallada' en el seu Govern ni ha suprimit conselleries. La presidenta del PPC ha recomanat a Montilla que faci com el president de Castella-La Manxa, José María Barreda, que ha reduït el seu govern de deu a set conselleries i també ha eliminat despeses 'inútils'. Segons Sánchez-Camacho, 'això és el que hauria de fer Montilla i no fer pagar per partida doble la retallada social als catalans'.

També carrega contra CiU

La líder del PPC també ha carregat contra Convergència i Unió. Sánchez-Camacho ha acusat CiU de ser 'corresponsable' i 'còmplice' de la política econòmica del president del govern espanyol. També el culpa de ser 'corresponsable' de la congelació de les pensions a Catalunya i que la retallada afecti als més dèbils. I a més, també el responsabilitza d'haver de seguir 'aguantant' el 'pitjor' president del govern espanyol: José Luís Rodríguez Zapatero. Per aquest motiu la presidenta del PPC ha culpat CiU d'aprovar una 'agonia' per Espanya de sis mesos més, i ha criticat Zapatero de no tenir una política econòmica 'coordinada i coherent'.

Així ho ha manifestat Sánchez-Camacho aquest dissabte a Girona en l'acte de presentació d'Enric Millo com a cap de llista del PPC per les comarques gironines.