El CAP del Rieral de Lloret obre les portes

Més de 10 professionals de l'equip del CAP del Centre han anat a treballar al nou equipament

ACN / Redacció
14 de maig del 2010
576_1273849092DSC_1266
576_1273849092DSC_1266

El nou centre d'Atenció Primària Dr. Francisco Benito, situat al barri del Rieral de Lloret, ha entrat en funcionament aquesta setmana i avui ha tingut lloc la inauguració oficial que ha comptat amb la presència de l’Hble. Sra. Consellera Marina Geli i l’Alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo i Llobet amb els regidors municipals, representats i professionals de l’àmbit sanitari i nombrosos ciutadans i ciutadanes.

Amb aquest nou CAP, que és d'obra nova, juntament amb l’ambulatori del Centre i els mòduls prefabricats situats al barri de Fenals i que s’han de convertir en el tercer CAP de Lloret, es vol apropar l'assistència als veïns de la població.

El nou centre, que té una superfície d’uns 1.600 metres quadrats construïts, inclou els serveis de medicina de família i de la comunitat, tant des de la vessant mèdica com d'infermeria. A més, s'hi traslladen els serveis d'obstetrícia, de llevadores i educació maternal, i d'odontologia que fins ara estaven al CAP del Centre. El servei d'atenció continuada i el de pediatria es mantenen en el seu emplaçament actual, al CAP del Centre. El total de la inversió, entre obra i equipament, ha estat de 2,7 milions d’euros.

Cinc metges de capçalera, cinc infermeres, un odontòleg, un ginecòleg i l’equip de salut maternal de l'equip del CAP del Centre han anat a treballar al centre del Rieral. De cara al futur, està previst que s'hi incorporin un equip de pediatres. La direcció destaca que l'objectiu principal és apropar els serveis assistencials als veïns d'un barri que queda allunyat del centre de la població i millorar els espais, que havien quedat petits al CAP del Centre. La posada en marxa del nou CAP suposa una redistribució dels pacients i del personal.

En paraules de l’Alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo “Aquest nou Centre d’Atència Primària es diu Doctor Benito en agraïment a la feina feta per aquest metge durant el s. XX al nostre municipi. La seva manera de treballar, on destaca la dedicació, humanitat i professionalitat, continua sent un exemple que també demostren els més de 70 professionals del nostre àmbit sanitari”.

Aquests dies s'ha obert un punt d'informació al nou CAP per poder resoldre dubtes i problemes que es puguin plantejar arran de l'obertura del nou ambulatori. A més, els usuaris que vulguin canviar de centre, només cal que ho demanin.