Patrimoni suspèn parcialment l'arranjament de la ciutat medieval de Verges

Per no «encallar» el projecte, podran començar només les obres de renovació de canalitzacions i pas de subministraments al subsòl. Aquest espai és l'escenari de la Dansa de la Mort.

per ACN / Redacció, 14 de maig de 2010 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres d'arranjament de la ciutat medieval de Verges (Baix Empordà) podran començar, però només les de renovació de canalitzacions i el pas de subministraments per al subsòl. Patrimoni ha decidit suspendre parcialment la proposta que ha de servir per fer un 'rentat de cara' a l'escenari d'origen medieval d'una de les processons més reconegudes de Catalunya, durant la qual es pot veure una joia única de la cultura popular com és la Dansa de la Mort. Segons ha detallat el director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Sitjar, el projecte que ha presentant l'Ajuntament té alguns aspectes que cal millorar, com els materials que preveuen utilitzar per arranjar el paviment de la plaça.

La voluntat de Patrimoni ha estat 'no encallar' l'arranjament de la ciutat medieval de Verges. Per això, mentre estan a l'espera que es facin les millores oportunes en la proposta de reparació de l'exterior, les feines de canalitzacions i reparació de les xarxes de subministraments podran començar. Per dur a terme aquestes feines, caldrà fer un forat al paviment i s'hauran de fer controls arqueològics mentre durin les obres.

'L'objectiu és no aturar el projecte però guanyar més temps per arribar a un acord sobre com s'ha de fer el rentat de cara a la part visible de la ciutat medieval', ha explicat Sitjar. En aquest conjunt medieval és on transcorre una de les processons més reconegudes del país i que atrau més visitants, sobretot per la presència de la Dansa de la Mort. Una dansa que fan cinc esquelets que salten al so d'un tabal, col·locats en forma de creu. El cos principal de la Dansa de la Mort és format per dos adults -la Dalla i la Bandera- i tres infants -dos Platets, que porten un plat amb cendra, i el Rellotge, que assenyala un rellotge sense broques.

 

Arxivat a:
Municipis
Participació