CiU critica que l'Ajuntament de Girona augmenti el cànon a les empreses d'autobusos

Carles Puigdemont creu que els usuaris acabaran pagant part del cost del trasllat de l'estació d'autobusos.

Redacció
13 de maig del 2010

Nota de premsa: Els usuaris dels transports públics acabaran pagant part del cost del trasllat de l’estació d’autobusos de Girona

Carles Puigdemont critica la manca de previsió de l’Ajuntament, que no va demanar compensacions a Adif per la pèrdua del bar de l’antiga estació i ara apuja el cànon a les empreses d’autobusos

El diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, ha criticat que el trasllat de l’estació d’autobusos - conseqüència de les obres del TAV- acabarà repercutint en el preu del bitllet del viatger. I tot perquè en el seu moment l’Ajuntament no va preveure que amb el trasllat deixaria de cobrar el cànon que gravava el bar de l’antiga estació, i no va demanar a Adif, única responsable de les obres, cap compensació.

Gràcies al bar de l’antiga estació, el cànon que pagaven les empreses de transport s’ha mantingut congelat al llarg dels darrers catorze anys i, per tant, hi ha hagut contenció en el preu dels tiquets que paguen els usuaris.

“Quan l’Ajuntament planteja a Adif la nova ubicació, no va preveure que es quedarien sense els ingressos del bar?”, es pregunta Puigdemont. “La responsabilitat del trasllat i de la nova ubicació és exclusiva d’Adif”, afegeix, i critica que “l’Ajuntament, enlloc de demanar-li compensacions, el que fa és carregar la factura a les empreses i donar-los permís perquè ho repercuteixin en el preu del bitllet”.

Tot això ha motivat Carles Puigdemont a preguntar per escrit a l’executiu català (a la Direcció General del Transport Terrestre) quines han estat les repercussions sobre el preu dels bitllets per a l’usuari final.