Geli espera que hi hagi eleccions al COMG

Ha estat clara i ha dit que «l'anomalia» al col·legi «ja fa massa que dura»

ACN / Redacció
13 de maig del 2010
La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat aquest matí unes jornades sobre les noves tecnologies aplicades al món de la salut, al parc científic i tecnològic de Girona
La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat aquest matí unes jornades sobre les noves tecnologies aplicades al món de la salut, al parc científic i tecnològic de Girona | Tania Tapia / ACN
La consellera de Salut, Marina Geli, ha inaugurat aquest matí unes jornades sobre les noves tecnologies aplicades al món de la salut, al parc científic i tecnològic de Girona Foto: Tania Tapia / ACN

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reconegut obertament el desig que la moció de censura a l'actual junta del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) prosperi i hi hagi eleccions. Aquesta moció es vota el pròxim dimarts en una assemblea extraordinària i, segons marca el reglament, si prospera s'han de fer eleccions en 24 hores. La consellera, que fins ara havia volgut posicionar-se, ha usat els qualificatius 'anomalia' i 'absurd' per referir-se als incidents entorn la presidència del COMG dels darrers mesos. Al gener, l'actual junta, encapçalada per Eudald Bonet, va excloure una candidatura alternativa que ara, gràcies a la intervenció de Justícia, ha aconseguit forçar la moció de censura.

Després de la intervenció del Departament de Justícia, el pròxim dimarts pot acabar-se el conflicte al Col·legi de Metges de Girona. En una assemblea extraordinària a la Casa de Cultura, els metges gironins podran decidir si volen que continuï l'actual junta o si volen que es convoquin eleccions. Geli ha estat clara i ha dit que 'l'anomalia' al col·legi 'ja fa massa que dura'  i que espera que acabi amb la convocatòria d'eleccions. 'Espero que el dimarts hi hagi eleccions amb total transparència i que guanyi el més votat pels metges gironins', ha indicat la consellera.

Segons ha reflexionat Geli, la situació que actualment viu el COMG pot contribuir al 'descrèdit' de l'organització entre els col·legiats o, fins i tot, crear confrontació entre els metges. Per això, Geli ha dit que és 'absurd' tot el que ha passat en les darreres setmanes i que, per tant, cal convocar eleccions.

Un conflicte que ja dura quatre mesos

Des del gener, l'ambient que es viu al COMG ha estat convuls. Va ser llavors quan l'actual president, Eudald Bonet, que fa 12 anys que és al càrrec, va avançar les eleccions. En aquesta ocasió, Joan Antoni Mulà i Jordi Berdala van presentar una candidatura alternativa que, finalment, va ser exclosa. La Junta va fer fora aquesta candidatura emparant-se en els estatus del col·legi per 'descrèdit i manca de respecte' al president per unes declaracions fetes als mitjans de comunicació.

Des de llavors, aquesta candidatura ha emprès vàries accions per aconseguir la convocatòria d'eleccions. Entre d'altres, va presentar a Justícia signatures de la meitat de col·legiats per reclamar que es convoquessin eleccions, va crear una plataforma de metges i també va demanar al departament que intervingués el COMG per 'irregularitats'. A més, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya també va demanar una convocatòria 'urgent' i 'immediata' d'eleccions a Girona i va acordar obrir un expedient disciplinari a l'actual junta per 'presumptes irregularitats'.

Finalment, el Departament de Justícia ha obligat l'actual junta de govern del Col·legi de Metges de Girona a tirar endavant la moció de censura contra el president Eudald Bonet. El dia de l'assemblea, el 18 de maig, hi enviarà un observador per comprovar que la votació es fa correctament. Si la moció prospera, hi haurà eleccions en 24 hores.