El Gremi d'Instal·ladors dóna suport al Pla Renova't Enllumenat

L’associació convida els instal·ladors a informar més i millor els clients perquè el pla sigui un èxit

Redacció
29 d'abril del 2010
Logotip del Gremi d'Instal·ladors de Girona
Logotip del Gremi d'Instal·ladors de Girona

El Gremi d’Instal·ladors de Girona ha rebut amb satisfacció les ajudes públiques destinades a millorar l’eficiència de la il·luminació dels comerços. El Pla Renova’t d’Enllumenat per a comerços, com el reeixit Pla Renova’t de Tancaments, implicarà un estalvi energètic considerable.

El Pla Renova’t d’Enllumenat per a comerços té l’objectiu de fomentar la substitució d’instal·lacions lumíniques antigues per d’altres amb un menor consum, i està destinat a establiments comercials, empreses privades, fundacions i altres ens. La quantia de cada ajut no pot superar els 15.000 euros, i els nous sistemes han de suposar un estalvi d’energia mínim del 20 o del 30%, segons els diferents conceptes subvencionables. Els interessats podran demanar l'ajut directament a l'ICAEN o tramitar-lo a través de les empreses col·laboradores adherides a la campanya, justificant que el projecte reuneix les característiques d'estalvi requerides. Aquest Pla està dotat amb 3,5 milions d'euros. Com que aquest pressupost encara no s’ha esgotat, el termini per sol·licitar l’ajuda s’ha allargat fins el 26 de maig.

Malgrat tot, aquest Pla Renova’t no està tenint l’èxit del de tancaments, també impulsat per la Generalitat. La raó és que el propi sector no ha fet prou difusió entre els seus clients, circumstància que s’ha afegit al fet que els comerços no han entès prou bé la necessitat de canviar els seus sistemes d’il·luminació.