Puigcercós constata que les consultes han refet ponts entre CiU i ERC

ACN / Redacció
25 d'abril del 2010
576_1272206187erc
576_1272206187erc

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha constatat aquest diumenge que les consultes independentistes han refet ponts entre CiU i ERC. 'S'ha demostrat que quan hi ha una causa comuna, les relacions entre persones molt distanciades poden aflorar i es pot treballar conjuntament', ha assegurat. Puigcercós ha emplaçat el president de la Generalitat, José Montilla, a votar al seu municipi, tot remarcant que 'per molt federalista que se sigui s'hauria d'actuar amb conseqüència i actuar contra un PSOE cada cop més centralista i alineat amb el PP'. El líder republicà ha recordat a Montilla que, mentre emplaça CiU a aclarir si és independista, ell ha pactat amb independentistes 'durant molt de temps'.

Des de Girona, on aquest diumenge se celebra una consulta independentista, Puigcercós ha constatat que les relacions entre els republicans i la federació nacionalista han millorat arran de les consultes. 'S'ha demostrat que quan hi ha una causa comuna, les relacions entre persones molt distanciades poden aflorar i es pot treballar conjuntament', ha dit, tot dient que l'experiència de Girona 'és un exemple', ja que s'ha pogut veure com 'quan la gent d'ERC i CiU quan ens hem posat a treballar conjuntament amb un objectiu, la de la Catalunya lliure i independent, s'ha treballat, s'han fet ponts, s'han estalviat els problemes que anys enrere havíem tingut'.

Puigcercós espera que de la 'lliçó' d'aquest diumenge 'en prenguin nota aquells que confien en redreçar la via del TC'. El president d'ERC ha insistit en dir que 'el present i el futur' són les consultes i no l'Estatut i el Constitucional, i per això ha demanat a Artur Mas, José Montilla i Joan Saura que facin una 'lectura intel·ligent' dels resultats i 'que entenguin' que 'pretendre que es podrà modificar una sentència que serà la mort del procés estatutari' és una 'quimera'.

El president d'ERC ha recordat a Montilla que aquest diumenge té l'ocasió de votar a Sant Just Desvern. 'No sé si ho ha fet, em consta que no', ha dit. Però ha afegit que, tot i saber que el president de la Generalitat 'no és independentista', li ha demanat que 'respecti la democràtica' i que 'davant les situacions que estem vivint, per molt federalista que se sigui s'hauria d'actuar amb conseqüència i actuar contra un PSOE cada cop més centralista i alineat amb el PP'. Per això, Puigcercós ha instat Montilla a fer una 'lectura atenta' dels resultats i 'que hi ha una part importantíssima de Catalunya que vol un pas endavant ferm i clar'.

Sobre el fet que Montilla emplacés aquest dissabte a Artur Mas a dir si és independentista, Puigcercós creu que el president i primer secretari del PSC va fer una 'tautologia', ja que 'demanava a CiU si eren independentista' quan 'ha pactat amb independentistes durant molt de temps'. 'No sé si a partir d'ara pretén pactar amb CiU', ha afegit.

El president d'ERC ha afegit que 'mai' Catalunya ha tingut un 'context internacional' com l'actual, en el qual 'ningú s'imagina els veïns de la UE contra una decisió que prengui el poble de Catalunya'. Per això, creu que l'estat espanyol 'ho tindrà difícil per aturar-ho, si hi ha la voluntat democràtica majoritària del poble de Catalunya'.