El karaoke d'«Encomana el català», a Blanes

A la plaça dels Dies Feiners, de 10:00 a 14:00 del dilluns 26 d'abril.

per Redacció , 24 d'abril de 2010 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El karaoke de la campanya “Encomana el català” arriba a Blanes. Les persones que s’apropin a la plaça dels Dies Feiners entre les 10 i les 14 h del dia 26 d’abril podran participar activament en un karaoke amb temes en català en què tindrà especial protagonisme el missatge de la campanya “Encomana el català”, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.
 

Es tracta d’una activitat que pretén fer reflexionar sobre els usos lingüístics a la vegada que fa present la música en català. L’activitat es desenvolupa en tres fases. En la primera els participants hauran de respondre unes preguntes sobre cultura general. En la segona fase hauran de cantar algun tema de música en català. Finalment, l’equip guanyador rebrà un obsequi i tots els participants cantaran la cançó de la campanya “Encomana el català”. Està prevista l’assistència de grups d’alumnes  d’instituts de secundària de la població, als quals s’ha difós l’activitat i el repertori de cançons perquè puguin preparar-se la seva participació.
 

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel Govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament. Aquest és un hàbit arrelat entre la població adulta i també entre la gent jove. L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.
 

La campanya es va presentar a Barcelona el febrer de l’any passat. Centrada en un espot televisiu amb format de musical, s’ha caracteritzat per la promoció en entorns web 2.0. Durant el 2009 es van fer 23 activitats a tot el territori. Aquest 2010 hi ha programada una tanda de 20 karaokes populars i 40 tallers de sensibilització adreçats a col·lectius específics. L’agenda completa de les activitats es pot consultar a lapàgina web de la campanya: http://www.gencat.cat/encomanaelcatala,

 

Arxivat a:
Municipis
Participació