La Costa Brava es promociona a Tolosa

El Patronat de Turisme participa a «Village Catalan», en motiu de «l'Any de Catalunya a França».

per Redacció , 24 d'abril de 2010 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dies 22, 23, 24 i 25 d’abril, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, representant el conjunt de l’oferta turística de les comarques de Girona i projectant els esdeveniments del Centenari de la Costa Brava, participa a l’acció promocional Village Catalan que l’Agència Catalana de Turisme organitza a la ciutat francesa de Tolosa en ocasió de “l’Any de Catalunya a França”. Aquesta acció té per objectiu acostar al públic francès els valors paisatgístics, culturals, turístics i festius de Catalunya i les seves principals destinacions turístiques.
 

Durant quatre dies se situa a la Place Saint George i als Jardins des Plantes, espais cèntrics de la ciutat de Tolosa, uns espais especialment concebuts per a la promoció turística dels territoris i del patrimoni català en el que també hi són presents, junt amb el Patronat de Turisme, els municipis de Lloret de Mar i de Castelló d’Empúries-Empuriabrava amb el conjunt de la seva oferta turística.
 

En aquest marc tenen lloc diverses animacions tradicionals catalanes, entre les que s’hi compta una exhibició de l’activitat Nordic Walking, a càrrec de Lloret de Mar, o un espectacle musical de caire medieval, a càrrec de Castelló d’Empúries-Empuriabrava.
 

També, la nit del 22 d’abril, es va celebrar a l’Hostal Occitània de Tolosa, l’acte inaugural del Village Catalan davant de mitjans de comunicació, professionals del sector i autoritats en el qual es va servir un cocktail després de la presentació de la destinació Catalunya elaborat a base dels plats del Menú del Centenari en commemoració del  Centenari de la Costa Brava i en el que també hi ha espectacles musicals catalans.
 
La participació del Patronat de Turisme en aquesta acció persegueix apropar el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a aquest mercat emissor tant important, per la seva proximitat, a les comarques gironines.
 
Amb anterioritat a l’acció promocional Village Catalan de Tolosa, el Patronat de Turisme va participar amb èxit de convocatòria a la mateixa ciutat francesa a una sessió comercial programada entre els patronats que promocionen les 10 marques catalanes i agents de viatges, tur operadors, comitès d’empresa, associacions i altres col·lectius de la regió Midi-Pyrénées. Aquesta sessió de treball i intercanvi va ser organitzada per l’Aeroport de Toulouse i l’Agència Catalana de Turisme en motiu de la promoció del vol regular entre Barcelona- Tolosa.
  
El Centenari present al Village Catalan de Tolosa
 
Un sopar creat a partir de la Carta de la Costa Brava va iniciar els actes del Village Catalan de Tolosa i va permetre promocionar la gastronomia i la destinació Costa Brava entre el públic francès.
El cuiner Xavier Arrey, del restaurant El Pati Verd –Hotel Carlemany, de Girona va preparar una selecció de degustacions basades en els plats que formen part de la Carta de la Costa Brava i que representen la gastronomia més característica i singular de la Costa Brava.
 
Amb aquesta acció es continua demostrant que gastronomia i bona cuina són un patrimoni estretament lligat a la Costa Brava, una gastronomia que es objecte de reconeixement per part del Centenari i que està present en moltes manifestacions culturals i festives que se celebren amb motiu de la commemoració. 
 

 

Participació