Xavier Bosch i Eduard Punset, «reis» del Sant Jordi

«Se sabrà tot» i «El viatge al poder de la ment», els més venuts aquesta diada.

ACN / Redacció
23 d'abril del 2010

La novel·la 'Se sabrà tot' de Xavier Bosch en ficció en català i 'El viatge al poder de la ment' d'Eduard Punset, en no ficció en català i castellà, han estat els llibres més venuts per Sant Jordi. Segons el Gremi de Llibreters de Catalunya, a més de l'obra de Xavier Bosch, en la categoria de ficció 'Maletes perdudes' de Jordi Puntí ha estat el segon llibre més venut i 'El Boulevard dels francesos' de Ferran Torrent el tercer. Pel que fa a no-ficció, 'La màscara del rei Artur', de Pilar Rahola i 'El viatge d'anada i tornada' de Gerard Piqué han estat el segon i tercer llibre preferit pels lectors, respectivament. El llibre de ficció en castellà més venut ha estat 'El asedio' d'Arturo Pérez Reverte.

El Gremi de Llibreters ha destacat que en el Sant Jordi d'enguany els títols més venuts han estat més repartits que l'any passat, quan els llibres d'Stieg Larsson van capitalitzar les vendes. Tot i així, el president del gremi, Antoni Daura, ha destacat que 'hi ha lectors que vénen a buscar-nos títols de fons, que no són nous'. A tot Catalunya, s'han instal·lat unes 400 parades de llibreries agremiades, que hauran facturat 20 milions d'euros, un 7,6% de la facturació anual del sector. 'El llibre segueix tenint el el seu públic i la festa de Sant Jordi segueix estant completament vigent', segons Daura.

Així, en ficció en català, 'Se sabrà tot', de Xavier Bosch (Proa), 'Maletes perdudes', de Jordi Puntí (Empúries) i 'Boulevard dels francesos', de Ferran Torrent (Columna) han estat els llibres més venuts; mentre que en l'apartat de no ficció en català han estat 'El viatge al poder de la ment' d'Eduard Punset (Destino), 'La màscara del rei Artur' de Pilar Rahola (La Magrana) i 'El viatge d'anada i tornada', del futbolista del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué (Ed.62).

En ficció en castellà, 'El asedio' d'Arturo Pérez Reverte (Alfaguara), 'Venganza en Sevilla', de Matilde Asensi (Planeta) i 'Dime quién soy', de Julia Navarro (Plaza &Janés), mentre que en no ficció han estat 'El viaje al poder de la mente' d'Eduard Punset (Destino), 'De qué hablo cuando hablo de correr', d'Haruki Murakami (Tusquets) i 'Superar la adversidad. El poder de la resiliencia', de Luis Rojas Marcos (ED. Espasa Calpe).

En la categoria de libres mediàtics, ha triomfat 'El Crackòvia de les 6 copes', de l'editorial Columna; 'Sigo diciendo', d'Andreu Buenafuente (Planeta) i 'Paraula de Pep', de diversos autors (Ara llibres). Per últim, en la categoria de llibres juvenils, la col·lecció 'Jeronimo Stilton', 'Cazadores de sombras', de Cassandra Clare (Destino) i 'La XXL', d'Eduard Márquez i Artur Laperla (Cruïlla).

Pel que fa els llibres digitals, el més venut en ficció ha estat també 'Se sabrà tot', del periodista Xavier Bosch; seguit de 'Tenim un nom' de Xavier Bosch i 'L'hipnotitzador', de Lars Kepler. En no-ficció, han triomfat 'La màscara del rei Artur', de Pilar Rahola; 'Córrer per ser feliç', d'Arcadi Alibés i 'Alzheimer', de Nolasc Acarín, segons les dades facilitatdes per Leqtor.com.