Esquerra promou el vot dels nouvinguts pel 25A

Aquest dijous al matí ha presentat la campanya «Fem un pas endavant. Vota sí» per incentivar la participació dels immigrants que podran votar.

Redacció
22 d'abril del 2010

Nota de premsa

Esquerra ha presentat aquest matí la campanya “Fem un pas endavant. Vota sí”, per incentivar la participació de les persones d’origen immigrant que estant convidades a votar en les consultes del 25A. En total, 200.000 nouvinguts poden exercir el seu dret a vot.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha explicat que un dels puntals de les polítiques d’acollida és donar veu a les persones immigrades. “Hem de facilitar-los les coses, i el pas previ és la informació, per això, Esquerra hem editat més de 10.000 tríptics traduïts en 8 idiomes que expliquen com han d’exercir el seu dret a vot”. “Aquest és un pas endavant perquè Catalunya ha de ser una única societat i tothom ha de tenir la mateixa igualtat i els mateixos drets”.

Per la seva banda, la presidenta de la Sectorial Nacional d’Immigració, Clàudia Fernández, ha explicat que “només amb implicació i des de la generositat i la voluntat d’integrar es pot construir el futur d’una Catalunya independent, i per aquesta raó, creiem especialment necessària la participació de persones d’origen immigrant que per diverses raons han vingut a viure a Catalunya”. Aquesta campanya “vol animar els nouvinguts a anar a votar”.