El Consell de Metges demana la convocatòria «urgent» d'eleccions al COMG

En la mateixa línia, ha acordat obrir un expedient disciplinari a l'actual junta del COMG per les 'presumptes irregularitats' que hauria comès excloïnt la candidatura alternativa de Joan Antoni Mulà a les eleccions de l'entitat.

ACN / Redacció
22 d'abril del 2010

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya s'ha reunit aquest dimecres per demanar la convocatòria 'urgent' i 'immediata' d'eleccions al Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG). En la mateixa línia, ha acordat obrir un expedient disciplinari a l'actual junta del COMG per les 'presumptes irregularitats' que hauria comès excloïnt la candidatura alternativa de Joan Antoni Mulà a les eleccions de l'entitat. Aquest gener, la junta de l'actual president, Eudald Bonet, va excloure la candidatura de Mulà emperant-se en l'aplicació dels estatuts per 'descrèdit i manca de respecte' al president. La junta del COMG no forma part del Consell per desavinences.

El president del Consell de Col·legi de Metges de Catalunya i del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, ha explicat a l'ACN que és 'fonamental' que es convoquin eleccions urgents al COMG, perquè aquesta és l'única via per 'arribar a la pau' en aquesta institució. Vilardell també demana que en aquests comicis s'asseguri la participació de totes les candidatures, perquè sigui un procés el màxim de 'democràtic'.

A banda de l'expedient disciplinari, s'ha designat un metge del Consell que actuarà com a observador del procés electoral al COMG. També s'ha acordat que, mentre no es tanqui l'expedient disciplinari, el COMG enviï al Consell tot allò que acordi com a mesura de transparència.

En la reunió del Consell d'aquest dimecres no hi ha assistit la junta del COMG. Resulta que des de fa un any no assisteixen al Consell perquè no estan d'acord amb la manera com aquest organisme s'organitza i actua. De fet, el COMG té impugnat el Consell, un fet que està pendent de resolució.