Girona Decideix edita etiquetes en Braille

Així s'assegura el vot secret de les persones invidents

ACN / Redacció
21 d'abril del 2010

La plataforma Girona Decideix repartirà el dia de la consulta independentista butlletes amb Braille per permetre que els invidents puguin exercir el dret a vot en secret. A cadascun dels dinou col·legis electorals que hi haurà a la ciutat es repartiran uns kits de votació especials. Cadascun d'ells constarà d'un sobre gran, a l'interior del qual hi haurà un altre sobre estàndard de votació, i dos més que contindran els dos vots possibles amb una etiqueta en Braille que identificarà si es tracta de la butlleta del 'Sí' o de la del 'No'. D'altra banda, la Junta Electoral que supervisarà la jornada està formada pels advocats Carles Mascort, Carles Monguilod, Benet Salellas, Manel Mir i Marian Ribas.

La plataforma Girona Decideix ha impulsat mesures perquè les persones amb dificultats puguin exercir el dret a vot a les consultes independentistes d'aquest dissabte. Per això, s'han editat uns kits de votació especial adreçats a les persones invidents perquè puguin votar en secret. Els kits, que es repartiran arreu dels col·legis electorals, constaran d'un sobre gran, que estarà tancat, a l'interior del qual hi haurà tot el material necessari per votar.

La novetat és que, apart del sobre de votació, el kit incorpora dos sobres més, que contenen les butlletes del 'Sí' o del 'No'. A l'exterior d'aquests dos sobres, hi haurà una etiqueta en Braille que permetrà al votant identificar quina de les dues opcions és la que desitja. Per això, la persona invident només haurà de seleccionar quina butlleta li interessa, posar-la en el sobre de votació, i introduir aquest dins l'urna corresponent.

A més, Girona Decideix també ofereix la possibilitat de recollir a domicili el vot d'aquelles persones que, per problemes de mobilitat, no es puguin desplaçar als col·legis electorals.

Cinc advocats de renom

D'altra banda, aquest dimarts s'ha presentat al Col·legi d'Advocats de Girona la Junta Electoral, que supervisarà el funcionament de les consultes a la ciutat i garantirà el rigor jurídic del procés electoral. La junta la formen cinc advocats de renom. Estarà presidida per Carles Mascort i comptarà amb els advocats Carles Monguilod, Benet Salellas, Manel Mir i Marian Ribas.