Reobren els aeroports

L'aeroport de Girona torna a operar des de les 15:30

Redacció
18 d'abril del 2010
Des de les 15:30 tots els aeroports de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol afectats pel núvol de cendra del volcà islandès han tornat a obrir. La reobertura també s'ha produït a l'aeroport de Girona. S'espera que la tarda continui sent molt complicada pel gran nombre d'estats que mantenen l'espai aeri parcialment o totalment tancat així com per la gran quantitat de vols cancelats o amb retards.

Diumenge 18 d'abril - 10:30

La penetració del núvol de cendra volcànica en l'espai aeri espanyol ha obligat Aena a tancar al trànsit aeri a l'aerport de Girona així com els de Barcelona, Reus, Sabadell i de Lleida-Alguaire. També s'han tancat set aeroports del nord de l'Estat espanyol com són el d'Astúries, Santander, Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Pamplona i Logronyo, a partir de dos quarts de nou i fins a les quatre de la tarda d'aquest diumenge.

La mesura ha estat presa en coordinació amb l'organisme europeu que coordina el trànsit aeri, Eurocontrol, ja que el núvol cendrós no permet sobrevolar per sota dels 35.000 peus d'altura. Aena recomana als passatgers que no acudeixin a aquests aeroports i consultin l'estat dels vols amb les companyies aèries.