La comunitat africana de Can Gibert omple la xerrada de JERC sobre la consulta

El conferenciant Saoka Kingolo ha convidat els africans a «implicar-se en Catalunya».

ACN / Redacció
17 d'abril del 2010
576_1271505838xerradajerc
576_1271505838xerradajerc



Una cinquantena de persones del barri gironí de Can Gibert del Pla han omplert la xerrada enfocada a la comunitat africana que les JERC Girona van organitzar divendres passat. Els assistents, majoritàriament de la comunitat catalano-africana de Girona, han escoltat al llarg de mitja hora el testimoni de Saoka Kingolo, català d’origen congonià. Kingolo ha demanat als assistents que participin a la consulta del 25 d’abril i que sentin Catalunya el seu país. També ha destacat la necessitat de fer l’esforç d’aprendre català si es viu a Catalunya. “És com un truc de màgia. Si saps català, els catalans ja et consideren dels seus”.

Acte seguit, una colla de dansa senegalesa i l’esbart dansaire de Sils –bastoners i grallers– han ofert un espectacle per a tots els assistents.

La xerrada s’emmarca dins la campanya de les JERC de Girona per promoure la participació a la consulta del 25 d’abril. La presentació del nou llibre d’Els Altres Andalusos a la biblioteca de Taialà dissabte i la conferència de la representant de Fedelatina a Girona, Claudia Fernández, conformen els actes de les joventuts. A més, dimarts convoquen, conjuntament amb JNC i Unió de Joves, a la retransmissió del partit del Barça al Lola Café.