Un centenar d'assistents a l'acte per la independència

Aquest divendres al vespre, la Casa de Cultura de Girona ha acollir la conferència «Sí a la independència. Sí als Països Catalans».

Redacció
17 d'abril del 2010
576_1271505329actecup
576_1271505329actecup

Nota de premsa

Se celebra amb èxit  la conferència "Sí a la independència. Sí als Països Catalans”

Aquest divendres al vespre la Casa de Cultura de Girona ha acollit la conferència titulada "Sí a la independència. Sí als Països Catalans", on han intervingut diferents ponents en representació de tots els territoris de la nació.  Unes 120 persones han assistit a l’acte.

Marta Serra, periodista de Perpinyà, en un emotiu parlament, ha reclamat més atenció dels altres territoris envers la Catalunya Nord. Ha recordat la importància que per al país havia tingut Perpinyà i ho ha oposat a l'actual regressió econòmica que pateixen actualment aquelles comarques.

Berta Menén, mestra fragatina, ha recordat que malgrat que la Franja de Ponent és el territori dels Països Catalans amb més proporció de catalanoparlants hi ha un important fenomen d'autoodi, que atribueix als esforços polítics per separar la zona del conjunt del país.

Assumpció Cantalozella, per la seva banda, ha fet un interessant repàs històric als elements més importants que ens defineixen com a nació i ha considerat que el moment actual, amb la retallada de l'Estatut del Principat, és "una humiliació" per al país. Cantalozella ha volgut cloure l'acte recordant que la CUP defensa una independència farcida de contingut .

Feliu Ventura, cantautor de Xàtiva, ha demanat dels presents que prenguin consciència del país i que el coneguin. Ventura ha acabat el seu parlament dient "Baixeu i ho veureu per vosaltres mateixos".
Finalment, Rosa Calafat, lingüista mallorquina, ha explicat que el "sí" a la consulta del 25 d'abril a Girona (malgrat que ella com a mallorquina no pugui votar) serà també un vot que la representi. Ha acabat la seva intervenció amb un "Visca Catalunya !".