El COMG es defensa

En un comunicat emès pel Col·legi de Metges de Girona, s'aposta per unes «eleccions normalitzades» a partir d'una assamblea extraordinària i la creació d'un fòrum virtual per debatre el procés per a convocar eleccions.

Redacció
16 d'abril del 2010

Comunicat del COMG

PER UNES ELECCIONS NORMALITZADES

La Junta directiva del Col·legi Oficial de Metges de Girona reitera el seu compromís amb la convocatòria urgent d’eleccions, i prova d’això és la convocatòria d’una assemblea extraordinària pel proper 18 de maig, en la qual els col·legiats de la demarcació hauran de definir el procés electoral que ha de seguir el Col·legi. Prèviament el Col·legi ha anunciat la creació d’un fòrum virtual on tots els col·legiats podran decidir i comentar quin procés es segueix per a la convocatòria d’eleccions.

Precisament, per evitar situacions com les viscudes fa uns mesos i aprofitant l’obligació legal d’adaptar els estatuts del Col·legi a la nova normativa, la Junta del COMG, va decidir crear una comissió, amb la representació de tots els sectors que configuren el Col·legi Oficial de Metges de Girona, per tal d’adaptar aquests estatuts a la legislació actual i fer possible un procés electoral normalitzat, on tothom que ho desitgi pugui prendre-hi part.

Contràriament a les informacions aparegudes i propiciades per interessos partidistes, la Junta del Col·legi treballa des de el primer dia per resoldre aquesta situació i convocar en els terminis més curts possibles unes noves eleccions obertes a totes les sensibilitats i propostes que puguin millorar la nostra entitat.

Cal recordar que l’exclusió d’una candidatura a les passades eleccions es va fer, per decisió majoritària de la Junta i en aplicació dels estatuts vigents, donat l’incompliment d’aquests per part de l’esmentada candidatura, tal i com indica la normativa vigent, i sense que això fos fruit de cap decisió personal o individual.

Des del primer moment, la Junta directiva del Col·legi ha ofert reiteradament la participació de la candidatura exclosa en tot el procés per a la convocatòria d’unes noves eleccions i per a la renovació dels estatuts que facin possible aquestes, sense que en cap cas, els representants d’aquesta candidatura hagin acceptat aquesta participació.

Amb la convocatòria de l’Assemblea reiterem novament la nostra invitació a la candidatura exclosa, per tal que aquesta pugui exposar lliurement els punts temàtics que cregui oportú i què siguin els col·legiats qui determin quin procés ha de seguir l’entitat fins a la convocatòria de noves eleccions.

La Junta del Col·legi manifesta que aquesta situació no ha influït en la bona marxa i en la gestió diària de l’entitat que segueix oferint i millorant els serveis als col·legiats i les activitats programades.