Girona acull el rodatge de la minisèrie històrica «Ermessenda»

Tindrà dos capítols, i es podrà veure a TV3.

ACN / Redacció
15 d'abril del 2010
Les escales de la pujada de Sant Domènec han estat escenari del rodatge, ambientat al segle XI.
Les escales de la pujada de Sant Domènec han estat escenari del rodatge, ambientat al segle XI. | Tania Tapia / ACN

Els actors Julio Manrique i Marc Rodríguez, caminant pel centre de Girona vestits d'època Foto: Tania Tapia / ACN

Girona es transforma aquesta setmana en un plató de cinema. Des d'aquest dimecres acull el rodatge de la minisèrie història 'Ermessenda' que produeix Ovideo TV i que s'emetrà per TV3. Ambientada en el segle XI, la minisèrie recull la història d'Ermessenda, comtessa de Barcelona, Girona i Osona. Aquest personatge, que interpreta l'actriu Laia Marull, és considerada la primera dona política de Catalunya i va ser cabdal en els afers del seu home Ramon Borrell. Entre el repartiment destaquen Lluís Homar, Julio Manrique, Roger Coma i Rosa Renom, entre d'altres. Aquest dimecres l'equip ha rodat a la pujada de Sant Domènec i també ho farà a Sant Daniel i al castell de Cartellà de Sant Gregori.

El projecte va en la línia de TV3 per apostar per films històrics per emetre'ls per televisió, com són 'Les veus del Pamano' i 'Serrallonga'. Enguany, Lluís Maria Güell ('Arnau', 'Els dies secrets' o 'Les veus de Pamano) dirigeix aquesta minisèrie de dos capítols produïda pels barcelonins Ovideo TV. El rodatge va començar al març a diversos platós de Barcelona i ara s'ha traslladat a Girona, on prèviament van organitzar un càsting per escollir els figurants. En aquesta ciutat el rodatge estarà centrat en dos escenaris. En primer lloc, la zona de la vall de Sant Daniel on Ermessenda va fundar el monestir femení i l'altre escenari cabdal serà la pujada de Sant Domènec.

Entre el repartiment, destaquen noms com Lluís Homar ('23-F: el día más difícil del rey' i està pendent d'estrenar la minsèrie 'Ull per ull' de TV3) i Francesc Orella ('Les veus del Pamano') i també hi participen Rosa Renom, Julio Manrique, Roger Coma, Oriol Vila, Jordi Rico, Marc Rodríguez, Álvaro Cervantes i Jaume Ulled.

Les escales de la pujada de Sant Domènec han estat escenari del rodatge, ambientat al segle XI. Foto: Tania Tapia / ACN

Entre els diferents rodatges que s'estan gestionant a la ciutat de Girona en aquest moment cal destacar 'El Monje', l'adaptació al cinema d'aquesta novel·la gòtica. Serà dirigida pel franco-alemany Diminik Moll i a la producció compta amb Morena Film i Estrategia Audiovisual i la francesa Diaphana Films.