L'IRTA, la UdG i la Fundació Jaume Casademont impulsen estades de recerca d'investigadors de l'àmbit agroalimentari

ACN / Redacció
12 d'abril del 2010
La rectora de la UdG, Anna M.Geli, el director general de l'IRTA, Josep M. Monfort, i la presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí firmen el conveni de col·laboració que pretén impulsar una beca pròpia per la captació de talents exteriors en l'àmbit agroalimentari.
La rectora de la UdG, Anna M.Geli, el director general de l'IRTA, Josep M. Monfort, i la presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí firmen el conveni de col·laboració que pretén impulsar una beca pròpia per la captació de talents exteriors en l'àmbit agroalimentari. | Irene Ramentol / ACN

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat de Girona i la Fundació Jaume Casademont impulsen estades de recerca d'investigadors sèniors a Catalunya de l'àmbit agroalimentari a través d'una beca pròpia. Les tres institucions han formalitzat aquest matí a la seu del Rectorat de la Universitat de Girona el conveni de col·laboració que pretén atraure investigadors d'arreu del món en períodes de sis mesos per tal que participin en la direcció de projectes de recerca. La beca té com a principal objectiu mostrar el potencial de la recerca catalana a més a més de captar talent exterior.

La rectora de la UdG, Anna M.Geli, el director general de l'IRTA, Josep M. Monfort, i la presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí firmen el conveni de col·laboració que pretén impulsar una beca pròpia per la captació de talents exteriors en l'àmbit agroalimentari. Foto: Irene Ramentol / ACN

L'IRTA, la Universitat de Girona i la Fundació Jaume Casademont firmen el conveni de col·laboració que pretén impulsar la creació d'una beca pròpia perquè investigadors sèniors de l'àmbit agroalimentari efectuïn estades de recerca a Catalunya. Les tres entitats han formalitzat la signatura aquest matí a l'Edifici de Àligues del Rectorat de la Universitat de Girona amb la presència de la rectora, Anna M.Geli, el director general de l'IRTA, Josep M. Monfort, i la presidenta de la Fundació Jaume Casademont, Teresa Ruhí.

El projecte forma part del pla estratègic de la Fundació Jaume Casademont de promocionar iniciatives socials a través de diferents línies de beques d'àrees temàtiques com l'alimentació, la cultura i l'empresa. L'objectiu principal de la beca és la promoció de la recerca catalana en el sector agroalimentari, així com la captació de talents d'arreu del món que participin i dirigeixin, durant períodes sabàtics de sis mesos, projectes de recerca.

A més a més de la vesant de recerca, la beca també contempla que els investigadors que participin de les estades a Catalunya contribueixin a la formació d'investigadors i treballadors locals amb orientació a l'aplicació industrial. L'encarregada de promocionar el desenvolupament de tasques de docència en el camp de l'alimentació i la producció d'aliments serà la UdG, que per mitjà dels seus serveis de recerca i de l'IRTA, promourà activitats d'extensió universitària i d'intercanvi de coneixements.