Carod aposta per la «innovació» i la «internacionalització» contra la crisi

Ha pronunciat aquest dijous una conferència a Girona.

ACN / Redacció
09 d'abril del 2010
576_1270802873carod
576_1270802873carod

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que 'avui ja és indiscutible' que el model econòmic que durant anys ha funcionat i ha fet prosperar el país 's'ha esgotat'. Per això, Carod-Rovira confia que la solució és apostar per la 'innovació', és a dir, per la recerca i en el desenvolupament. A més, afegeix que cal tenir en compte que per disposar d'uns professionals preparats per fer avançar el país, és necessari que la formació i l'educació siguin la 'prioritat número 1' de la societat. D'altra banda, Carod-Rovira també ha apuntat que la 'internacionalització' és l'altre gran puntal per sortir de la crisi econòmica, ja que segons diu cal buscar mercats on exportar i invertir.

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha pronunciat aquest dijous a Girona la conferència que porta per títol: 'Internacionalització i innovació per sortir de la crisi'. Segons ha explicat, 'som conscients que el model econòmic actual s'ha esgotat,' i ha remarcat que cal que l'economia catalana 's'encamini cap a un model de creixement més equilibrat i competitiu'.

Des del seu punt de vista, cal apostar per la 'innovació' i la 'internacionalització'. Per una banda, ha destacat que la innovació és una prioritat pel Govern de la Generalitat, ja que el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació 2010-13 pretén, amb més de 5.000 milions d'euros, ser l'eina per fer front al canvi de model productiu.

No obstant això, Carod-Rovira ha destacat que per dur a terme aquest procés d'innovació cal que la formació i l'educació esdevinguin la 'prioritat número 1' de la societat catalana per tal de comptar amb professionals preparats per a poder desenvolupar aquesta recerca i aquest desenvolupament. Per això, segons explica el vicepresident del Govern, l'aprovació de la Llei d'Educació o la reforma de la Formació Professional, té com a objectiu 'promoure la millora del rendiment escolar' per tal d'aportar la creativitat i el talent per afrontar el repte d'una economia 'més intensiva en coneixement, més creativa i més innovadora'.

D'altra banda, la 'internacionalització', és a dir la sortida a l'exterior, és l'altre gran puntal per tal de sortir de la recessió econòmica. Segons explica el vicepresident del Govern, cal 'sortir i buscar mercats' on les empreses catalanes puguin exportar i invertir. A més, ha destacat que disposar d'una 'autèntica estructura institucional' permet obrir 'noves portes', ja sigui signant convenis bilaterals amb tercers països o impulsant la presència de Catalunya en xarxes regionals.

A mode de conclusió, el vicepresident del Govern ha remarcat que 'cal una actuació valenta i desacomplexada' que permeti aprofitar els beneficis que brinda la 'globalització' –unes economies cada cop més interconnectades– i que pot oferir la 'innovació', portar les invencions al mercat i fer-les productives, per tal d'assolir una 'economia més innovadora i de major valor afegit'.

Reconeixement a la Unió Europea

Carod-Rovira ha destacat que la Unió Europea ha reconegut que Catalunya és el territori europeu 'més emprenedor', i ha destacat les relacions del Govern amb les pimes. A més, ha afegit que el comissari europeu d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, està convençut que dels territoris del sud d'Europa, Catalunya serà el primer en sortir de la crisi.  Per això, el vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha llançat un missatge de confiança a empresaris, treballadors i a tota la societat catalana ja que segons diu, 'Catalunya té moltes coses positives i hem de ser capaços de valorar tot allò del que tenim i disposem'.