Principi d'acord per suspendre la vaga als peatges

Les empreses concessionàries, Acesa i Aucat, i els sindicats CCOO, UGT i USOC han arribat a un principi d'acord per suspendre la vaga convocada pels dies 4 i 5 d'abril i seguir negociant el conveni col·lectiu després de Setmana Santa.

ACN / Redacció
01 d'abril del 2010
576_1259237655Peatge_de_Martorell_Catalunya
576_1259237655Peatge_de_Martorell_Catalunya

Les empreses concessionàries, Acesa i Aucat, i els sindicats CCOO, UGT i USOC han arribat a un principi d'acord per suspendre la vaga convocada pels dies 4 i 5 d'abril i seguir negociant el conveni col·lectiu després de Setmana Santa. Segons han informat fonts de Treball, la consellera Mar Serna va citar aquest dimecres al vespre a totes dues parts per presentar una proposta d'acord que va ser acceptada tant pels representants de l'empresa com pels representants dels treballadors. Els sindicats celebraran aquest dijous a la tarda una assemblea per traslladar la proposta al conjunt de la plantilla a través dels comitès de vaga que, si ratifiquen el preacord, permetrà desconvocar la vaga.

Segons ha pogut saber l'ACN per fonts sindicals, l'empresa i els representants dels treballadors tenen a les seves mans una proposta que inclou aspectes relacionats amb la conversió de contractes temporals a fixes i la distribució de vacances i períodes de descans. Uns propostes elaborades per la mediació del Departament de Treball que totes dues parts han acceptat i que implicarien la desconvocatòria de la vaga per resoldre els últims serrells de la negociació després de les vacances de Setmana Santa.

Els sindicats presentaran aquesta tarda la proposta de mediació de Treball als 120 treballadors que conformen el comitè de vaga per a la seva votació en assemblea. Si aquest comitè hi dona el vist-i-plau i aprova la proposta, l'acord entre totes dues parts serà ferm i es podrà desconvocar la protesta.