Montilla canvia l'equip de campanya

Entre els nous membres, s'hi troba l'alcaldessa de Salt Iolanda Pineda.

ACN / Redacció
29 de març del 2010
El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, a la seu del partit i envoltat dels tots els membres del nou equip de campanya.
El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, a la seu del partit i envoltat dels tots els membres del nou equip de campanya. | Júlia Pérez / ACN

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha presentat l'equip de campanya que treballarà per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Una de les novetats és la presència de Jaume Collboni, que substitueix al secretari d'organització, José Zaragoza, com a director de campanya. Es defineix així un 'nou estil' que, segons ha explicat Collboni, està marcat per ser 'constructiu', de 'proposta' i de 'contrast de models' i no pas 'de contrast de persones' ni de 'crítica per la crítica' ni de 'destrucció de l'adversari'. La crisi, la immigració i el desplegament de l'Estatut són algunes de les prioritats que el nou equip es marca com a línies de treball.

L'equip està també format per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el seu homòleg a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; Salt, Iolanda Pineda i la d'Ulldecona, Núria Ventura i també per Laia Bonet, Isaías Táboas, Rocío Martínez Sampere. Tanca el llistat el portaveu parlamentari socialista, Miquel Iceta, i el mateix José Zaragoza. Ell va ser director de la campanya de les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya del 2006, mentre que al 2008, el secretari d'organització del PSC va dirigir a Catalunya la campanya de les generals, que tenia entre els seus lemes 'Si tu no hi vas ell tornen', en clara referència a què una alta abstenció beneficiaria els partits de dretes.

D'altra banda, Zaragoza també va ser director de campanya en els comicis de les europees. Un dels elements propagandístics més comentats van ser uns cartells on, sobre un fons vermell, sortien dibuixades les cares d'exlíders polítics com Jacques Chirac, Silvio Berlusconi, George Bush o José Maria Aznar. 'Ells també volen canviar el món' era un dels lemes.

Per a Collboni, qui havia estat a la direcció de la UGT i també havia treballat de coordinador del grup parlamentari PSC-Ciutadans pel Canvi (CpC), pren com a tret de sortida per a la seva nova tasca reunir-se en els pròxims dies amb els directors de campanya dels altres partits polítics. L'objectiu, segons ha dit, és 'imprimir un esperit positiu' a la pròxima contesa electoral, amb un 'debat d'idees i propostes'.

No ha evitat, però, expressar certs retrets vers Convergència i Unió, el qual els ha demanat 'coherència' en el seu missatge electoral. Ha denunciat que, d'una banda, els nacionalistes utilitzen la imatge de 'cares somrient' o 'smileys' per imprimir un caràcter positiu i optimista, però de l'altra banda, el seu líder, Artur Mas, qualifica 'd'animal ferit' als socialistes catalans.

El director de campanya del PSC -del qual Montilla n'ha destacat que 'té experiència', que és 'una persona d'equip' i que suposarà una 'obertura' del PSC a la societat,- ha exposat en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva, una nova versió del 'fets i no paraules'. Ha passat al 'fets i paraules', mostrant la voluntat del partit de conversar pròximament amb un ampli ventall representatiu de la societat per tal de captar inquietuds i propostes.

Sota la direcció de Collboni, el renovat comitè electoral es reuneix aquest mateix dimarts.
El dissabte 17 d'abril, José Montilla serà proclamat candidat a la presidència de la Generalitat en el decurs del Consell Nacional del PSC.