La vaga no variarà la Llei d'Educació

Ho ha dit Ernest Maragall durant la visita a tres centres escolars de les comarques gironins.

ACN / Redacció
22 de març del 2010
Ernest Maragall durant la visita a la nova escola de Llagostera.
Ernest Maragall durant la visita a la nova escola de Llagostera. | Marina López / ACN

No hi haurà cap reunió extraordinària amb els sindicats i el desenvolupament de la Llei d'Educació seguirà el seu curs a través dels òrgans de diàleg habituals. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que després de la vaga de dimecres, el desplegament de la llei seguirà 'com estava previst' seguint 'els processos de diàleg que estaven en marxa'. 'Se seguirà desenvolupant amb normalitat', ha assegurat el conseller que creu que no cal cap reunió extra perquè les vies de diàleg continuen obertes tal com estaven 'fins que van ser interrompudes unilateralment'. Maragall està convençut que pel pròxim curs estarà enllestit el decret d'autonomia de centres.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que en el desenvolupament de la Llei d'Educació 'no hi ha cap situació nova especial' i que, després de la vaga, ha tornat la 'normalitat' tant al sistema educatiu com al procés de desplegament normatiu. 'Se seguirà el desplegament de la llei tal i com estava previst i amb tots els processos de diàleg que estaven en marxa', ha opinat Maragall que recordat que si hi ha hagut un escull en forma de protesta dels sindicats educatius ha estat perquè van trencar el diàleg 'unilateralment'.

Així, creu que el calendari de desplegament seguirà el curs previst i que a finals d'estiu i a punt pel curs escolar següent estarà enllestit el decrets d'autonomia de centres, hauran perfilat el concepte de direcció de centres i l'agència d'avaluació tindrà aprovats els estatuts per 'posar-se en marxa el curs vinent'. 'És el sistema de navegació que el país necessita', ha afirmat el conseller.

Tot i les crítiques dels sindicats, Ernest Maragall ha afirmat que no té cap intenció especial de convocar una reunió extraordinària per abordar les objeccions dels sindicats. En aquest sentit, Maragall ha recordat que hi ha òrgans i procediments de diàleg entre la conselleria i els sindicats i creu que és en aquest marc en el que cal arribar a pactes i consensos. 'Els procediments estan en marxa, com estaven fins fa poques setmanes quan van ser interromputs unilateralment', ha conclòs Maragall.

Visita a centres gironins

Ernest Maragall ha visitat aquest dilluns tres centres escolars de les comarques gironines. Ha inaugurat dues noves escoles, una a Llagostera i l'altra a Sant Feliu de Guíxols, i ha visitat una 'joia de l'educació rural' com és l'escola de la Pera que va estrenar nou edifici el curs passat.

L'escola Puig de Cadiretes de Llagostera és un centre d'educació infantil i primària que actualment acull 259 alumnes i té una vintena de mestres. La construcció del centre ha comportat una inversió de gairebé 4,3 MEUR i ocupa una superfície construïda de 3.875 metres quadrats.

L'escola Ardenya de Sant Feliu de Guíxols té matriculats 189 alumnes i hi treballen una quinzena de mestres. Construir el nou centre ha costat 4,5 MEUR al Departament d'Educació i ocupa una superfície de 3.500 metres.