Girona és la vuitena demarcació amb més llibreries per habitant

Compta amb 177 llibreries, una per a cada 4.225 habitants.

ACN / Redacció
10 de març del 2010

Segons un estudi que publica la companyia d'informació sobre serveis, empreses, institucions i particulars '11811', Girona ja és la vuitena demarcació de l'estat amb més llibreries per habitant. A Girona, que compta amb 177 d'aquests establiments, hi ha una llibreria per a cada 4.225 habitants. El mateix estudi assenyala que les demarcacions del nord registren una major concentració de llibreries, i subratlla que, a només un més vista de l'arribada de l'iPad, només una de cada tres grans llibreries comercialitza per ara els anomenats 'e-readers' –suports de lectura digital-. L'estudi ha tingut en compte les demarcacions estatals amb més de 100 llibreries.

L'estudi de '11811' també analitza el nombre, la distribució i les trucades a números d'informació telefònica sobre establiments i grans superfícies de venda de llibres a l'Estat espanyol.

En aquest sentit, exposa que Madrid és la ciutat amb més trucades sol·licitant llibreries, mentre que Barcelona és la ciutat amb el major nombre absolut de llibreries. De fet, Barcelona també és la demarcació amb més quantitat d'establiments d'aquest tipus, amb 1.054, per les 1.033 que té la Comunitat de Madrid.

Com Girona, altres demarcacions situades al nord de l'estat són les que disposen de major concentració d'aquests negocis. Així, La Corunya és la demarcació amb major número de llibreries per persona, ja que per cada establiment hi ha 2.878 habitants.

D'altra banda, a tan sols un mes de l'arribada de l'iPad, només una de cada tres grans llibreries comercialitza 'e-readers'. Segons un altre estudi, de la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL), el 35% de les llibreries molt grans i el 20,5% de les grans comercialitzen els e-readers, per només el 8% de les mitjanes-grans i el 5,1% de les mitjanes-petites.