Les pluges deixen quantitats inferiors a les previstes

A Girona s'hi han acumulat 22 litres, i a Roses, 26,6.

ACN / Redacció
03 de març del 2010
576_1251315429DSC01492
576_1251315429DSC01492


La pluja que afecta des d'aquest dimarts a la nit gran part de les comarques catalanes ha deixat quantitats inferiors a les previstes inicialment. Així, en cap punt s'han arribat als 30 litres per metre quadrat. Fins a les quatre de la tarda, el punt que ha acumulat més precipitació és Queralbs (Ripollès), amb 28 litres; seguit de Molló (Ripollès) i Roses, amb 26,6 litres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Al litoral barceloní, s'han acumulat 11,4 litres a l'observatori del Raval de Barcelona, mentre que a la costa tarragonina s'han registrat 9 litres a Tarragona i 13 a Torredembarra. Les previsions apunten que les pluges més intenses siguin al litoral gironí a partir d'aquesta tarda.

Les comarques gironines són les que poden acumular quantitats més destacades de precipitació durant el pas d'aquest nou front. Concretament, al Pirineu Oriental, s'han registrat 28 litres a Queralbs (Ripollès); a Molló (Ripollès), 27,4 litres, mentre que a la costa s'han acumulat 26,6 litres a Roses (Alt Empordà), i a Girona, 22.

A Tarragona capital, han caigut 9 litres, mentre que a Cunit 15; al Vendrell, 14,5 i a Torredembarra 13. A l'interior d'aquestes comarques, les quantitats baixen a la meitat, com els 4,5 litres de Constantí (Tarragonès), així com a les comarques de l'Ebre, on s'han recollit 3,2 litres a l'Ametlla de Mar i 4,4 a Sant Jaume d'Enveja.

A les comarques barcelonines, les quantitats han superat lleugermaent els 10 litres a Barcelona i la seva àrea metropolitana, amb 11, 4 litres a l'observatori del Raval, o els 10,7 a l'estació meteorològica Fabra. Al Vallès Occidental i Oriental i al Maresme, les pluges han estat menors i no s'han arribat ni als 6 litres. Per últim, a Ponent, les pluges han estat molt inferiors, i tan sols s'han recollit 4,3 litres a Cervera, 2,5 a Tàrrega i 1,3 a Lleida capital.

Aquest dimecres, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), passant-lo a fase de prealerta ateses les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) segons les quals ha disminuït el risc per pluja i fort onatge. Segons aquestes darreres previsions el risc d’acumulació de pluja superior a 100 mm en 24 hores s'ha reduït, i únicament es poden veure afectades, amb entre el 10% i el 30% de probabilitat, les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.

Prealerta en l'estat de la mar per onades de més de 2 metres

Pel que fa a l'estat de la mar, es manté una Prealerta del Procicat atès que segons el SMC durant aquest dimecres es poden produir onades superiors a 2,5 metres amb major o menor probabilitat als litorals del Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Montsià, la Selva i el Tarragonès, l'Alt Empordà i el Baix Empordà.



--------
Informacions anteriors

Activada l'alerta per fortes pluges, que poden deixar més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores

Aquestes quantitats es podrien superar a l'Alt i el Baix Empordà, la Garrtoxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest dimarts al migdia la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluja i fort onatge de cara a aquest dimecres. En concret, es poden arribar a acumular, entre la una de la propera matinada i en les 24 hores posteriors, quantitats superiors al 100 litres per metre quadrat a l'Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany i Selva. D'altra banda, al litoral del Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Garraf, Montsià i Tarragonès aquesta matinada es poden registrar onades de llevant superiors al 2,5 metres.

En general, les precipitacions seran d'intensitat moderada i localment aniran acompanyades de tempesta, al Pirineu, es podran acumular més de 50 centímetres de neu per sobre els 1.700 metres.

També és possible que les pluges afectin l'Alt Camp, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Montsià, Osona, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Pel que fa l'onatge, entre una de la matinada i les set del matí, a més de les comarques del litoral tarragoní i del Garraf, les onades poden ser d'una alçada considerable al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Selva.

Pel que fa al període comprés entre les set del matí de dimecres fins a la una del migdia, la previsió del SMC indica que és Molt Probable (grau de probabilitat superior al 70%) que es produeixin onades superiors als 2,5 metres a les comarques del Baix Camp, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Selva i Tarragonès. També és Probable (grau de probabilitat entre el 30% i el 70%) que aquest fenomen es doni també a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Ebre, Baix Empordà i Montsià.

En la franja horària compresa entre la una del migdia de demà dimecres fins les set del vespre, el SMC indica que és Molt Probable (grau de probabilitat superior al 70%) que es donin onades superiors als 2,5 metres a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà i Selva. També és Probable (grau de probabilitat entre el 30% i el 70%) que aquest estat de la mar també es doni a les comarques del Baix Camp, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme i Tarragonès. De la mateixa manera, aquesta situació és Possible (grau de probabilitat entre el 10% i el 30%) que es doni a les comarques: Baix Ebre i Montsià.