FOEG i Pimec unifiquen estratègies amb la creació del Fòrum patronal gironí

Tindrà dos presidents i sis assessors i la primera acció seran uns dinars institucionals que es faran de forma periódica. El president d'Spanair, Ferran Soriano, serà el primer convidat.

ACN / Redacció
26 de febrer del 2010
El president de FOEG, Jordi Comas, i el president de Pimec Girona, Iñaqui Frade.
El president de FOEG, Jordi Comas, i el president de Pimec Girona, Iñaqui Frade. | Lourdes Casademont / ACN

El president de FOEG, Jordi Comas, i el president de Pimec Girona, Iñaqui Frade. Foto: Lourdes Casademont / ACN

FOEG i Pimec Girona han anunciat la creació del Fòrum patronal gironí que ha de servir per visualitzar una única estratègia patronal davant els problemes i necessitats del teixit empresarial. Tindrà dos presidents i sis assessors i la primera acció seran uns dinars institucionals que es faran de forma periódica. El president d'Spanair, Ferran Soriano, serà el primer convidat. Els dos presidents han valorat molt positivament la 'suma d'esforços' davant l'actual context econòmic i esperen ser un exemple a seguir a nivell estatal. En la presentació conjunta d'una única candidatura a les eleccions de la Cambra de Comerç, han expressat el seu suport a l'actual president Domènec Esapadaler.

La creació d'aquest fòrum arriba després de la frustrada fusió entre les dues patronals però és una prova del compromís de treballar conjunt cap a una única direcció. 'Som conscients que sumant esforços multipliquem els resultats i en aquests moments les dificultats són molt grosses i hem de travessar la maregassa amb les millors condicions possibles; remarem junts i ho farem de forma positiva', assenyalava aquest dijous el president de FOEG, Jordi Comas. Per la seva banda, el president de Pimec, Iñaqui Frade, ha fet un símil amb el rem, un esport que requereix la coordinació de tots els esportistes d'una mateixa embarcació per poder fer camí, i ha celebrat haver superat 'les diferències' entre les dues patronals. També ha reconegut que el fòrum és 'virtual', ja que no s'ha fet oficial a partir de cap signatura però que el compromís és 'ferm'.

Amb aquesta plataforma, s'han proposat visualitzar una única estratègia per tal de donar una visió comuna a les necessitats del teixit empresarial gironí. Els àmbits que centraran sobretot la seva activitat seran els relacionats amb temes econòmics, laborals i financers, i molt especialment amb la formació, un àmbit que estan decidits a potenciar. Jordi Comas ha assenyalat que treballaran per donar el prestigi que la Formació Professional es mereix a les comarques gironines i actualitzar-la a les necessitats actuals del sector empresarial. A tall d'exemple, s'ha referit a la falta de formació hotelera a la comarca de Blanes, on precisament el 82% dels alumnes tenen aquest sector com a sortida laboral.

El consell del Fòrum i els dinars

El Fòrum estarà format per dos presidents, els de FOEG i Pimec, que actuaran com a portaveus directes, i previsiblement un total de 6 assessors. Aquest març hi ha previst el primer dinar institucional organitzat per aquest fòrum. El responsable d'estrenar aquesta fórmula serà el president de Spanair, Ferran Soriano. Frade ha explicat que els convidats seran alguns empresaris que 'creen activitat amb el seu treball' i ha subratllat que el que cal és combatre la 'inactivitat' en comptes de buscar mesures per acabar amb l'atur. 'Hem de donar subvencions per tenir treballadors a les empreses' en comptes de tenir més persones a casa, ha afirmat.

Amb la creació d'aquest fòrum esperen ser exemple a nivell estatal de la necessitat que els empresaris unifiquin les seves forces en els moments difícils que s'estan vivint.

Una única candidatura

Les dues patronals han presentat aquest dijous el nom dels quaranta-sis membres que integren la candidatura conjunta que han elaborat per a la celebració d'eleccions a la Cambra de Comerç de Girona. Empreses com ara Carroceries Ayats, Miquel Alimentació o Cafès Cornellà són algunes de les escollides per representar els quinze grups econòmics i les diferents àrees d'activitats. Pel que fa als sis membres de la llista patronal, figuren Pere Rodríguez, Joan Ribas, Ramon Prujà i Joan Vilalta, des de FOEG i Mariona Puig i Jordi Vidal de Pimec. L'elecció dels altre quaranta membres està prevista per al mes de maig. Seguidament, es constituirà el ple per elegir els sis membres i finalment es votarà el president. El calendari de l'elecció s'estendrà fins al mes de juny. FOEG i Pimec han expressat el seu suport a l'actual president, Domènec Espadaler.