Exclouen la candidatura alternativa al Col·legi de Metges

La decisió presa per l'actual Junta de Govern es deu al "descrèdit i manca de respecte" sobre Eudald Bonet, al capdavant del COMG des de fa 11 anys.

ACN / Redacció
20 de gener del 2010
Eudald Bonet tornarà a ser president del Col·legi Oficial de Metges de Girona quatre anys més. A la imatges, el moment en què feia pública l'expulsió de l'altre candidatura del procés electoral.
Eudald Bonet tornarà a ser president del Col·legi Oficial de Metges de Girona quatre anys més. A la imatges, el moment en què feia pública l'expulsió de l'altre candidatura del procés electoral. | Tania Tapia / ACN

L'actual Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha decidit excloure la candidatura alternativa, encapçalada pel Dr. Joan Antoni Mulà, per 'descrèdit i manca de respecte' sobre la persona i la candidatura del Dr. Eudald Bonet, al capdavant del COMG des de fa 11 anys. El mateix Bonet ha fet pública aquesta tarda la decisió i ha justificat que els estatuts del col·legi recullen, en l'article 47.2, que es pot fer fora una candidatura si carrega contra una altra candidatura presentada. A l'actual junta no li ha agradat declaracions que ha fet Mulà acusant-los de 'voler-se perpetuar en el càrrec i organitzar eleccions fraudulentes'. No caldrà, per tant, celebrar eleccions.

Eudald Bonet tornarà a ser president del Col·legi Oficial de Metges de Girona quatre anys més. A la imatges, el moment en què feia pública l'expulsió de l'altre candidatura del procés electoral. Foto: Tania Tapia / ACN

La candidatura de Bonet, per tant, és la única que finalment opta a la presidència del COMG i no caldrà celebrar eleccions. Bonet tornarà a repetir al capdavant del col·legi quatre anys més. És la primera vegada en la història de l'entitat que s'exclou una candidatura que aspira a presidir el COMG per no complir la normativa o contradir algun dels punts dels estatuts. 'Fins ara hi havia hagut joc net', ha etzibat Bonet a l'altra candidatura que ha estat exclosa.

En una reunió celebrada el passat dimarts, la Junta de Govern i la Junta Electoral –que és secreta i està formada per exmembres de juntes de govern anteriors- van decidir excloure la candidatura de Mulà en aplicació dels estatuts del propi col·legi. Bonet ha defensat que aquests estatuts 'són coneguts per tothom i mai han estat impugnats per ningú'. El doctor Mulà era la primera vegada que aspirava a presidir el col·legi però ja s'havia presentat altres vegades com a membre de llistes alternatives.

Un dels argument que la candidatura de Mulà havia usat per afirmar que les eleccions 'eren fraudulentes' era la decisió de la Junta de Govern d'avançar-les cinc mesos. Per una banda, la candidatura de Mulà assegurava que la decisió es prenia per evitar que Bonet complís 12 anys al càrrec (ara en porta 11 i mig) i no es pogués tornar a presentar, com determina la normativa. En un comunicat que ha llegit el mateix Bonet, ha assegurat que la convocatòria avançada d'eleccions 'no és deguda a cap cas a les afirmacions que han sortit en premsa'. Bonet ha assegurat que la decisió ha estat de la Junta de Govern 'per tancar terminis de candidatures amb anys naturals'.

L'actual president ha reconegut que aquesta situació pot perjudicar el funcionament del col·legi. 'Seran temps difícils que espero que passin el més ràpid ja que no volem que el col·legi pateixi interferències en la gestió del dia a dia', ha dit Bonet que ha també ha assegurat que 'lamenta' l'exclusió de la candidatura i que no ha interferit en la decisió presa per la Junta de Govern.

Aquesta decisió ja ha estat comunicada als membres de la candidatura alternativa exclosa.