El Cor Vivaldi porta els Pastorets a l'Auditori

A l'espectacle, que es farà diumenge a les 19:00, un narrador explica la la història i el cor intercala moments musicals.

Redacció
11 de desembre del 2009

El Cor Vivaldi, una de les millors i més prestigioses formacions corals infantils dins i fora del país, presenta per Nadal a l’Auditori una deliciosa cantata d’Albert Guinovart. L’autor de grans musicals com Mar i Cel o Flor de Nit s’inspira en l’adaptació que el dramaturg Jordi Galceran fa d’Els Pastorets de Folch i Torres per escriure aquesta obra, en la qual una narradora explica en forma de conte la història que acaba a Betlem, mentre el cor hi intercala els moments musicals.

Con Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya

El Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya va ser creat ara fa vint anys pel pianista i director Òscar Boada en el marc de l'escola IPSI de l'Eixample barceloní. Des de la seva creació com a cor d'escola ha anat superant fronteres, clixés i expectatives, i ha esdevingut un cor de referència internacional. Ha fet gires i viatges arreu del món, ha guanyat els més importants guardons internacionals, ha recollit el seu innovador i eclèctic repertori en més de deu CDs, ha col·laborat en la producció operística del Liceu de Barcelona i ha enregistrat les bandes sonores de pel.lícules d'Almodòvar i Balagueró. El Cor Vivaldi és un fervent promotor i abanderat de la cultura musical catalana sempre lluitant, des de l'escola IPSI, perquè la música catalana se senti ben fort aquí i arreu. Intèrpret destacat de la nostra música, el cor recupera obres d'autors catalans oblidades per la història, i des del 2004 comissiona compositors catalans i n'estrena les obres. El Cor Vivaldi és un cor únic a tot l'Estat, tant a nivell de qualitat, de currículum, de repertori interpretat, de concerts tant nacionals com internacionals, i de discografia, no hi ha cap altre cor de veus blanques de les mateixes característiques al país.

Òscar Boada

Director de música de l'escola IPSI i el fundador i director del Cor Vivaldi -Petits Cantors de Catalunya, és també llicenciat per la Royal Schools of Music en direcció coral. Pianista titular de l'Orfeó Català des del 1985 fins al 1998 i premi “Reus” de composició per a veus infantils 1998. El 1999 va obtenir una menció Especial Premi Ciutat de Barcelona. Ha estat guardonat al Concorso Internazionale “Merielle Ventre” per directtori di Coro el 2001 i ha estat membre del Jurat al Florilege Vocal de Tours, Festival Internacional de Música de Cantonigròs i Concurs internacional de Torrevieja.

Ha realitzat gires i viatges amb el Cor Vivaldi per Europa així com per Argentina i Estats Units d'Amèrica, sempre amb gran èxit de crítica i públic. Reconegut com un dels més destacats especialistes en cors de veus blanques i autor de mètodes didàctics per a l'ensenyament de la música a l'escola, alguna vegada, fins i tot és demanat per a cursos, conferències i trobades internacionals.