Entrevista a Jordi Martinoy

Redacció
04 de desembre del 2009
576_12599418448
576_12599418448 | Miquel Serrabassa


«La nova seu és un gran repte organitzatiu»

L'entrevista, que publiquen conjuntament els tres diaris digitals, ha estat conduïda per Joan Guirado, qui ha preguntat a Jordi Martinoy sobre diversos aspectes de l'actualitat de les comarques gironines, com pot ser la recent obertura de l'eix Vic-Olot, la seva reunió amb el nou director de l'aeroport de Girona Lluís Sala, l'apagada analògica o la previsió de les infraestructures en procés al Ripollès.

Sobre l'eix Vic-Olot, Martinoy ha destacat que és una obra molt important per a la connexió de la comarca amb la resta del territori, i ha recordat que s'hi estan fent altres obres importants com el desdoblament de la carretera de Banyoles a Besalú, o la connexió Figueres - Olot, titularitat de l'Estat.

Preguntat sobre l'Aeroport Girona - Costa Brava, Martinoy ha volgut remarcar la importància que han tingut les institucions del territori, com la mateixa delegació del Govern o la Diputació de Girona, en la promoció d'un equipament fins ara "infrautilitzat", i que enguany tornarà a superar els 5 milions de passatgers, situant-se entre els 10 aeroports amb més trànsit de l'Estat espanyol.

Respecte a l'apagada analògica, Martinoy ha manifestat que esperava més problemes en el procés, que s'ha realitzat "minimitzant-ne l'impacte" sobre els ciutadans, i sent les comarques gironines pioneres en el procés.

L'entrevista també aborda el tema de la crisi. Martinoy ha assegurat que "ja hem tocat fons", i que la situació actual només hauria de tendir, segons els experts, a una millora progressiva, tot i que es preveu un estancament inicial. Ha posat de manifest les actuacions del Govern al respecte, tot parlant de la formació ocupacional i la formació professional com a sortides a la crisi.

Jordi Martinoy ha parlat també de l'Hospital d'Olot, que ha d'esdevenir un "referent" i connectar-se amb els CAP de la Garrotxa; així com de la voluntat d'execució d'un nou CAP a Ripoll, on també s'hi farà, en un futur, el projecte per a la variant est que connecti amb la carretera d'Olot per millorar la mobilitat dins del nucli urbà.

Abordant el tema de les nevades i quines solucions s'esperen per aquest any, Martinoy ha assegurat que aquesta setmana es faran reunions amb les institucions de les comarques gironines per acabar d'organitzar els protocols d'actuació a partir dels requeriments de cada institució o cos que hagi de prendre-hi part. També ha volgut posar de manifest que la col·laboració dels ciutadans és imprescindible en casos d'emergències com nevades, ventades o tempestes, ja que en molts casos, les ganes de veure com passen aquests fets originen que hi hagi gent que es dirigeixi als llocs afectats i tingui problemes de mobilitat o accidents, causant així encara més saturació en els serveis d'emergència.

Finalment, Martinoy ha afirmat que la futura nova seu de la Generalitat a Girona, a l'antic Hospital de Santa Caterina, ha de servir per millorar el servei que s'ofereix al ciutadà. La unificació de tots els departaments en un sol edifici, que és "únic" respecte a la resta de demarcacions, segons ha afirmat, és un "gran repte organitzatiu".