Registrat el primer vot anticipat de la consulta a les comarques gironines

Recollit a Torroella de Montgrí, el vot és de Marta Casademont. Durant el cap de setmana, es van recollir una vintena de vots a l'espai de la Coordinadora per l'Autodeterminació de Torroella (CAT).

ACN / Redacció
01 de desembre del 2009
Marta Casademont en el moment de votar, aquest cap de setmana, a l'urna que la CAT va habilitar a la plaça de la Vila.
Marta Casademont en el moment de votar, aquest cap de setmana, a l'urna que la CAT va habilitar a la plaça de la Vila. | Coordinadora per l\'Autodeterminació de Torroella (CAT)

Marta Casademont en el moment de votar, aquest cap de setmana, a l'urna que la CAT va habilitar a la plaça de la Vila. Foto: Coordinadora per l'Autodeterminació de Torroella (CAT)

La Coordinadora per l'Autodeterminació de Torroella (CAT) va recollir aquest cap de setmana el primer vot anticipat de la consulta sobre la independència de les comarques gironines. L'urna del vot anticipat es va situar a l'espai que la CAT tenia a la plaça de la Vila durant la fira de Sant Andreu. La primera persona que va votar va ser Marta Casademont i durant el cap de setmana s'han recollit una vintena de vots. La CAT ha habilitat un local en el que es podrà exercir el vot anticipat, a la cruïlla entre els carrers Porta Nova i Major. Els dies per a votar anticipadament seran aquest dimarts 1, dimecres 2, dissabte 5, dimecres 9 i dijous 10 de desembre de sis de la tarda a vuit del vespre.

La CAT ha fet l'inici de campanya coincidint amb la celebració de la fira de Sant Andreu, amb una acció informativa porta a porta, enganxada de cartells i distribució de díptics informatius als comerços de la vila. Igualment, durant els dos dies de la fira ha mantingut un punt informatiu a la plaça de la Vila, en el marc de la Mostra d'Entitats. La CAT té previst dur a terme una assemblea informativa aquest dimecres, a les nou del vespre, a casa Pastors, per fer una valoració del desenvolupament de la campanya.

Igualment s'estan fent els darrers preparatius per la taula rodona prevista per aquest divendres 4 de desembre, al Cine Petit, a dos quarts de nou del vespre. Hi intervindran en Carles Móra, professor i escriptor i alcalde d’Arenys de Munt; en Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP, President del MAPA i creador de la idea de la Consulta; Jordi Bilbeny, escriptor i investigador, fundador del MAPA, militant de la CUP i membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta per la Independència; Enric I. Canela, Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UB i promotor de Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació; Elisenda Paluzie, Professora de Teoria Econòmica UB i Promotora de Sobirania i Progrés; Pep Cruanyes portaveu de la Comissió de la Dignitat i president de la PDD; Uriel Bertran, economista i parlamentari i Jordi Fàbrega portaveu de la plataforma d’alcaldes i regidors Decidim.cat.

La CAT està formada per persones individuals de diferents àmbits, provinents del món associatiu i la societat civil torroellenca, i que aposten per la regeneració democràtica i la participació. És en aquesta línia que la CAT promou una consulta popular sobre la independència a Torroella de Montgrí.